Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sieme Gerrijts, Komt die tijd ooit weer terug?

Het is zaterdag 10 december 2022. De tegenstander wilde niet spelen dus we zijn met Middelstum 2 winterkampioen. Prachtig. Wie had dat gedacht. Terwijl op de radio ‘15 Miljoen mensen’ van Fluitsma & van Tijn uit 1996 in de kantine wordt afgespeeld mijmer ik terug naar die goede en oude tijd.

Waar is de tijd gebleven dat je met z’n allen op de bank een serie of een goede film op de door de tv-gids aangegeven tijd keek? Nu is het snel bingen (het kijken) op Netflix of Videoland. En wat dacht je van een cd in de cd-speler stoppen en dan de plaat af luisteren. Nu zijn het streamingdiensten die hip zijn. De jeugd van tegenwoordig weet niet eens meer wat een cd is, en überhaupt niet meer hoe een cd-speler werkt.

In de jaren 90 maakten we met elkaar een praatje. Nu gaat alles via Whatsapp en andere socialmedia kanalen. Het sociale aspect is daardoor compleet verdwenen. Ik betrap mezelf daar zelf ook regelmatig op hoor.

Euro95 benzine was toen ook nog maar 0,75 euro de liter en nu rond de 2,00 euro. En de boodschappen zijn haast niet meer te betalen. We hebben ook te maken met een energiecrisis met alle gevolgen van dien. Dit mede door gevolg van politieke en militaire ontwikkelingen. De situatie in Oekraïne is de boosdoener.

Hoe zou het over vijf jaar zijn? Tijdens de coronacrisis en nog steeds hoor ik vaak ‘die tijd komt nooit meer terug’. Maar ik mag en blijf hopen dat die oude tijd ooit weer terugkomt. Nou, laten we het hopen met elkaar!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69