Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ludwig Kliniek Bedum

Toen ik 2,5 jaar geleden bij cardioloog Marieke Ludwig van de Ludwig Kliniek Bedum langs mocht komen voor een interview, gaf ze al aan dat er op korte termijn nog extra personeel bij moest komen. En dat is inmiddels ook gebeurd. Sterker nog, onlangs werd er in Raalte nog een tweede vestiging van Marieke geopend. Geen overbodige luxe want reeds vanaf de start wisten vele mensen Marieke te vinden. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen maar ook steeds meer mannen weten de Stationsweg in Bedum te bereiken.

Marieke is in IJsselstein geboren en kwam in 2010 thuis in Bedum. Als dochter van een dominee werd ze al op jonge leeftijd met de dood geconfronteerd. Als ze nu eens kon begrijpen waarom mensen precies doodgaan, dan zou ze er misschien makkelijker mee om kunnen gaan, was haar gedachtegang. En er misschien wel iets aan kunnen doen om iemands levenspad te verlengen. Een mooie insteek om geneeskunde te studeren en uiteindelijk in 2010 als cardioloog in het UMCG aan de slag te gaan. Tevens is Marieke in 2014 verzekeringsarts geworden.

In het UMCG kwamen de plannen voor een eigen onderneming langzaam maar zeker steeds verder tot ontwikkeling. De grote gerenoveerde schuur, aan huis gelegen, leende zich uitstekend om een praktijk in te vestigen. In september 2020 was het zover en opende de Ludwig Kliniek haar deuren. Met een mooie vlucht en extra personeel tot gevolg. Inmiddels staat zowel in Bedum als in Raalte een zeer ervaren team u graag met raad en daad terzijde.

Als u voor het eerste onderzoek bij de kliniek komt, worden eerst een aantal onderzoeken verricht. Meestal zal een hartfilmpje (ECG) worden gemaakt, gevolgd door echo-onderzoek en een fietstest. Op haar overzichtelijke website kunt u lezen wat die testen precies inhouden. Ludwig Kliniek levert specialistische cardiologische zorg. Om in aanmerking te komen voor vergoeding van deze kosten door uw zorgverzekeraar is een verwijzing van uw huisarts of een medisch specialist nodig. Daarnaast is er speciale aandacht voor vrouwen met mogelijke hart- en vaatziekten en kan een second opinion worden verricht. Die speciale aandacht voor vrouwen is er omdat hart- en vaatziekten bij vrouwen vaak dodelijker zijn dan bij mannen.

‘Wees niet te bescheiden en afwachtend en ga ook bij vage klachten naar de dokter. Dat geldt zeker voor de vrouwelijke lezers, zij lopen vaak te lang door met hun klachten. En laat, zeker als je de veertig gepasseerd bent, regelmatig je cholesterol en jaarlijks je bloeddruk meten. Zeker vrouwen moeten hier na de overgang alert op zijn.’ Nog een goede tip van Marieke ter afsluiting!

Nieuwsgierig geworden? De Ludwig Kliniek is te bereiken op 050-3052061. Mailen kan ook: m.ludwig@ludwigkliniek.nl. En uiteraard kunt u heel veel informatie terugvinden op de fraaie website www.ludwigkliniek.nl.

Klik op de link om het uitgebreide interview dat ik in augustus 2021 met Marieke had, te lezen: Babbelen met Marieke.

(De bijgevoegd foto´s zijn afkomstig van Kleij & Co en Peter Russchen)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69