Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Moedig voorwaarts!

Het is de late vrijdagmorgen wanneer ik aan dit stukje begin. Vorige week ging deze vrije wekelijkse bijdrage over de aanloop naar mijn tienjarig bestaan als zelfstandige. Man, wat zijn die jaren voorbijgevlogen. Dat geldt eigenlijk ook voor de weken na mijn vakantie in Ierland. Tijd om daar van na te genieten was er maar nauwelijks. Terug in Nederland word je direct weer opgeslokt door alle beslommeringen om je heen. Geen enkel probleem hoor want die inspanningen stemmen tot tevredenheid.

Drie nieuwe adverteerders mocht ik introduceren en de vierde volgt volgende week. Zo langzamerhand heb ik het idee dat de grenzen van wat qua Facebookdelingen leuk en acceptabel is, zijn bereikt. Drie, soms vier, commerciële delingen op doordeweekse dagen en twee op zaterdag en zondag. Eigenlijk wordt dat al wel wat toch? Wat dan weer inhoudt dat je eigenlijk de acquisitieactiviteiten naar een lager pitje moet schuiven hoewel de laatste vier adverteerders zich min of meer spontaan aangeboden hebben.

Alleen maar mooi natuurlijk en ook niet te verkopen om hier niets mee te doen. Maar in de zeventiger jaren zeiden ze al dat er ‘Grenzen aan de groei’ zitten en meer is niet altijd beter. Over hoe dit aan te vliegen, daar moet ik nog maar eens goed over nadenken. Want helemaal niets meer doen op acquisitiegebied is ook zowat toch? De laatste jaren geeft dat ook extra cachet aan mijn werkzaamheden. Zeker wanneer je niet meer eindeloos hoeft te leuren om ergens binnen te komen. Want zeker in het begin kwamen nieuwe adverteerders absoluut niet vanzelf aanwaaien.

Maar zo langzamerhand krijg ik een en ander steeds meer onder controle. De extra interviews voor enige adverteerders zijn zo goed als afgerond en ook als secretaris en lid van de PR-cie van de VV Middelstum komt er licht aan de werktunnel. De maanden september en oktober zijn doorgaans lastige maanden, zo heb ik de laatste jaren gemerkt. In juni werk je toe naar de rustiger maanden juli en augustus maar daarna komt alles versneld weer los. Met als het goed is nu ook nog een extra ‘werkgever’ qua lezing-uitwerking. Iets wat eigenlijk ook heel leuk is om te doen.

Verdikkie, ik merk dat de inspiratie voor nu is opgedroogd. Het weekend lonkt en daarin wacht qua voetbal een mooie streekderby in Onderdendam. Iets om naar uit te kijken. Eerder werden onze buren Kantens en Stedum verslagen waarbij we dankbaar gebruik konden maken van allerlei gastspelers. Wat dat betreft is het elke week weer een verrassing met wie we de wei ingaan. Binnen de club zitten we qua spelers momenteel verrassend goed in de slappe was.

En daarbij kwam vorige week de vraag vanuit de SVO of we als team zouden blijven hangen om met de oranjegroenhemden het Oktoberfest te vieren waarvoor de Middelstumer DJ Sieme is ingehuurd. Voor nu zou ik zeggen van niet maar wie weet hoe de vlag er morgen bij hangt. Ik bedoel, ik had vorige week ook niet ingecalculeerd dat ik zaterdag mijn Waterloo in Eetcafé Kloaverstee zou vinden. Ik laat dit eerst maar even rusten en zal maandag ongetwijfeld de pen weer oppakken…..

En voor je het weet is het inderdaad weer maandagmorgen. Het belooft met bijna twintig graden een warme oktoberdag te worden. En ik kan terugkijken op een geslaagd weekend, al zeg ik het zelf. Geen nachtelijke escapades in Onderdendam maar op zondagmiddag wel weer voor het eerst in lange tijd een wandeling met onze ‘Boys on tour’ met een uitgebreid rondje Kantens tot gevolg. Waarbij we onderweg de familie Smit tegenkwamen waardoor de vraag rees of ik een beetje reclame zou kunnen maken voor een mooi Flits-dansfeestje eind oktober vol met 80-er jaren muziek. Dat is nog eens een mooi vooruitzicht zeg! Iets om naar uit te kijken en dus is de poster bij dit stukje snel geplaatst.

En dat na een mooie 4-0 overwinning in Onderdendam. Drie streekderby’s op rij winnen, wie doet je wat. Voeg daarbij nog de 9-1 overwinning van het vlaggenschip en een eerste plaats op de ranglijst op basis van doelsaldo en je begrijpt dat ik terug kan kijken op een geslaagd en sportief weekend. Waarbij de gemoederen tijdens ons wekelijks klaverjastripje op de zondagavond soms hoog opliepen. Gelukkig werd een en ander in de kiem gesmoord.

Tot zover mijn keek op de week. Het is afronden geblazen en ik mag mij voorbereiden op een interview in hartje Appingedam. Met een soort van collega nog wel. Wat dat oplevert, dat leest u vervolgens weer aan het eind van de week. Een week waarin menig noord-Groninger de boel de boel laat en geniet van een mooie herfstvakantie. De wens om elders een mooi stukje Nederland te verkennen is er zeker bij mij maar voor ons niet van toepassing. Druk, druk, druk. Zeker voor de vrouw die binnenkort de nodige verslagen in moet leveren, naast haar werk. En dus laten we het hier voorlopig maar bij…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69