Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Thomas Visser, Van student naar vast contract

Hé, jij wilt in de stad gaan wonen toch? Mijn huisgenoot gaat namelijk een half jaar naar het buitenland, misschien leuk om eens te komen kijken? Supermooi huis en dichtbij de Hanze. Zo gezegd, zo gedaan. Op een woensdagavond met lijn 61 richting Groningen. 19 jaar was ik volgens mij, voor het eerst een woning bezoeken. Een woning waar je nu U tegen zegt.

Wat een tijd heb ik, hebben wij, daar samen gehad. Ik denk dat we wel meer dan 400 potjes FIFA tegen elkaar hebben gespeeld. We waren regelmatig te vinden in de Poelestraat en in het weekend waren we ‘thuis’ om een echt potje voetbal te spelen. Ik in Middelstum en jij in Oudemirdum. Elke zondag kwamen we weer bij elkaar en het eerste was een reflectie van onze eigen pot voetbal, vervolgens de Premier League op TV en natuurlijk de potjes FIFA niet te vergeten.

Iets wat we gelukkig niet vergaten, was onze studie. Dat ging altijd wel prima door. Soms zaten we nog wel tot laat te strijden, maar een 5,5 is uiteindelijk ook gewoon een 10. Elke dag uit college eerst een bakje koffie samen en dan ging altijd even de Playstation aan. Tja, dan is het ook logisch dat je ‘s avonds aan de bak moet voor een tentamen.

Het voordeel was, dat we allebei volledig achter onze studiekeuze stonden. Automatisch gaat studeren dan makkelijker, we wisten allebei namelijk vrij snel dat we vernuftig wilden worden in online marketing. Vandaar dat we in ons laatste jaar samen begonnen aan de minor online marketing. Daar is het allemaal begonnen, ik had iets gevonden waar ik mijn hoofd, hart en handen in kon stoppen.

Tijdens de minor heb ik een ondernemer leren kennen bij wie ik de rol als online marketeer volledig kon vervullen. Vanuit de passie van de ondernemer en mijn eigen passie voor marketing ben ik aan de slag gegaan met het volledig herbouwen van de webshop. Deze moest natuurlijk wel presteren als we echt wilden gaan inzetten op online marketing.

Uiteindelijk ben ik wekenlang en voornamelijk ‘s nachts bezig geweest met het bouwen van de webshop. Denk dat ik mezelf door het studeren heb aangeleerd, dat ik ‘s avonds het meest productief ben. We gingen stap voor stap inzetten op verschillende onderdelen van online marketing. Iets wat we, vandaag de dag, nog steeds samen doen. Iets waar ik trots op ben en iets waar ik een verhaal van heb gemaakt.

Zo mag ik binnenkort, na een aantal jaar, een gastcollege geven over online marketing op de Hanze en heeft dit verhaal me geholpen aan een vast contract. Mede dankzij mijn verhaal over De Vulpenwereld, maar voornamelijk dankzij de eerder genoemde FIFA koning uit Oudemirdum ben ik intussen al ruim een jaar in dienst bij Buro Vernuft. Dan gaat het ineens allemaal heel erg snel, van student naar 40 uur per week aan het werk.

Door te veel in te zoomen op dingen of gebeurtenissen die gebeuren, vergeet je soms te kijken naar wat allemaal wel goed gaat. Als je af en toe eens uitzoomt, zie je steeds meer successen en groeit er van alles…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69