Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Thomas Visser: “Hoofd, hart en handen”

“Thomas, hoofd (schoolboeken en leren), hart (gevoel en passie) en handen (doen en aanpakken) is wat in jou zit. Jij bent een jongen die met hoofd, hart en handen denkt. Bij voorkeur kies jij voor hart en handen, maar je bent je er van bewust dat je je hoofd ook moet gebruiken”.

Aldus de vooruitziende blik van Meester Wiebe, mijn groep 8 leerkracht. Wiebe gaf mij dit mee in mijn schoolkeuze. Op dat moment dacht ik: ”Ja, het zal allemaal wel, eerst lekker vakantie vieren en volgend jaar naar de middelbare school”.

Bovenstaande is inmiddels een aantal jaren geleden en ik heb er vaak aan terug gedacht. Ik ben erachter gekomen dat Wiebe gelijk had.

Ik denk meer met mijn hart en handen, maar daarbij is het koppie gebruiken toch ook wel handig. Het liefst jaag ik mijn muziekdroom volledig achterna, maar toch is studeren wel handig om mee te nemen. Tijdens mijn middelbare school periode heb ik het 5 jaar lang op  het VWO niveau volgehouden. Uiteindelijk wist ik ook wel dat het te veel met mijn “hoofd denken” werd. Laat mij maar lekker vanuit mijn hart denken. De keuze om over te stappen naar de HAVO was een logische stap. Ik kwam er op dat moment achter dat de HAVO meer mijn ding was en dat ik daar meer tot mijn recht kwam. Minder hoofd, meer hart en handen.

Voordat ik de overstap ging maken heb ik een gesprek gehad met een topleraar van de middelbare school. Hij vroeg: “wat heb je het liefst?” Ik antwoordde: “overstappen naar de HAVO, en meer tijd en ruimte voor mijn passie en gevoel”. Aan het einde van dat schooljaar kreeg ik een persoonlijk kaartje van die topleraar: “Jaag je muziek-droom achterna en focus je op school: dat zal een succesvolle combi zijn”.

En ja hoor, weer een leraar die het goed zag. In het afgelopen jaar heb ik deze muziekdroom achterna gejaagd en stond met artiesten als Jonna Fraser, STUKTV en maar liefst 2x Freddy Moreira op het podium. De laatste is op dit moment de meest geboekte DJ van Nederland en stond afgelopen zaterdag samen met mij en Sieme in Vita Nova bij de Sieme.nl Party. Daarnaast ook succesvol m’n P gehaald aan de Hanze.

Eigenlijk kan ik beter zeggen, Hoofd, Hobby, Hart en Handen. Draaien en produceren zijn de leukste dingen om te doen. Het liefst ben ik daar 24/7 mee bezig, het is echt een passie. Daarentegen is het studeren ook belangrijk. Opvallend is wel, dat dit succesvol samen kan gaan. Het is dus zeker wel een goede combi, je had gelijk topleraar. Soms gaat het moeilijker samen. In tentamenweken merk ik dat ik veel inspiratie heb en graag wil produceren. Vervolgens denk ik terug aan meester Wiebe en denk: “Ja Thomas, nu even van de 3 H’s je Hoofd gebruiken, volgende week kun je weer los”. Na inspanning komt ontspanning.

Eigenlijk is het heel simpel: ben je er van bewust dat je elk deel in je hebt. Hoofd, hart en handen. Welke heb jij het meest in je zitten? Ga op zoek naar voor jou de juiste balans. Bij mij is het m’n hart.

Al met al, heeft de vooruitziende blik van mijn groep 8 leerkracht wel degelijk indruk op me gemaakt. Ook nog aangevuld met een waardevolle bijdrage van m’n topleraar. Wat hebben die leraren toch een goed beeld van je. Laat het nu ook nog eens zo zijn dat mijn ouders beiden leraar zijn.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69