Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TopTafelTennisTalk met Klimaatgroep Holland Star Jan Tammenga

Volgens mij hebben jullie in augustus een geslaagd internationaal tafeltennistoernooi beleefd Jan?

Daar kunnen we inderdaad met veel plezier en voldoening op terugkijken! Op zaterdag hadden we in onze eigen sporthal het landentoernooi. Uiteindelijk werd dit toernooi, waarin gestreden werd om de Timmerfabriek Oomkens Cup, in de laatste game van de laatste beslissingswedstrijd gewonnen door het Franse Metz. Zij wonnen dus met 3-2 van onze eigen KlimaatgroepStars waarin Clement Chobeau en Roel Bogie debuteerden.

Een dag later ging in de Hippolytushal de Klimaatgroep Holland / Heemskerk Top 20 van start. Ook hier een hoog niveau inclusief spectaculaire en lange rally’s. Onze Franse aanwinst Chobeau wist dit toernooi uiteindelijk te winnen door Bery Berben in vier games te verslaan. Zowel Bogie als Chobeau ontpopten zich als ware publieksspelers, er gebeurde telkens iets achter de tafel als ze aan het spelen waren en het publiek werd bij hun spel betrokken. Voor ons om meerdere redenen waardevolle aanwinsten dus!

Afgelopen week hebben we beide toernooien geëvalueerd. Natuurlijk zijn er wat kleine verbeterpuntjes te benoemen maar over het algemeen zijn we zeer tevreden. En dat geldt zeker ook voor het aantal vrijwilligers wat meegeholpen heeft. Een en ander heeft geresulteerd in het gegeven dat we ook de komende drie jaar door zullen gaan met dit toernooi en deze opzet. 

Kun je je team nader aan ons voorstellen?

Ik denk dat we momenteel een team hebben waarmee we de aansluiting met de top 4 van de eredivisie kunnen vinden. Onze ploeg bestaat uit allemaal spelers die tussen de 20 en 25 jaar oud zijn maar toch al de nodige eredivisie-ervaring hebben opgedaan. Roel Bogie kwamen we dankzij Facebook op het spoor. Deze jonge twintiger speelde al op zijn 13e in de eredivisie en gold als groot talent maar raakte door diverse omstandigheden het plezier in het spelletje kwijt. Toen we zagen dat hij weer met de trainingen was begonnen, zochten we contact met hem en heeft hij met ons meegetraind. Vooralsnog lijkt hij de lol in het spelletje terug gevonden te hebben en heeft hij het bij ons naar zijn zin.

De Zweed Casper Strindberg ken je vast nog wel van vorig jaar. Hij liet toen goede dingen bij ons zien. In toerbeurt zal hij samen met Clement Chobeau zijn kunsten vertonen. De Belg Arthur Bilas staat inderdaad ook nog als buitenlandse speler bij ons team opgesteld maar het is nog maar zeer de vraag of hij ook daadwerkelijk in actie komt. Colin Rengers en Shuohan Men zijn natuurlijk de bekende namen die al langer aan de KlimaatgroepStars verbonden zijn. Shuohan speelt niet meer in dames-eredivisie maar neemt wel deel aan de Italiaanse competitie. En mocht er een tafeltennisloos weekend zijn dan zou ze ook nog haar opwachting in de Spaanse competitie kunnen maken.

Pim van Schaik heeft onze club ingeruild voor het tweede team van Smash Hattem maar volgens mij kampt hij nog steeds met een langdurige en vervelende polsblessure. Zelf sta ik ook bij de teamindeling opgesteld. Ik train nog steeds enige keren per week maar het is niet de bedoeling dat ik wedstrijden speel. Maar dat dacht ik vorig seizoen ook en toen moest ik door omstandigheden nog drie keer in actie komen, haha….

Jullie spelen jullie thuiswedstrijden in het vervolg op zondag?

We hebben inderdaad de switch naar de zondag gemaakt in de hoop dat we dan meer toeschouwers naar onze sporthal aan de Coendersweg kunnen trekken. Veel mensen hebben het druk op de zaterdag met sporten, winkelen en klussen en de zondag is vaak een dag waarop mensen minder verplichtingen hebben en daar hopen wij van te kunnen profiteren. De aanvangstijdstip van onze thuiswedstrijden is altijd om 14.00 uur.

Zondag de 18e september begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Combilo TOGB?

Dat klopt inderdaad en Combilo is voor ons direct een heel interessante tegenstander en een directe concurrent voor het linkerrijtje. Voor een plek bij de eerste vier zullen we een goed resultaat moeten neerzetten. Combilo heeft Nederlands kampioen Michel de Boer in zijn gelederen, we zijn dus gewaarschuwd. Ook zijn talentvolle zoon Milo zit bij het team en wie weet komt onze oud speler Parent ook wel mee naar Middelstum.

Ik denk dat De Boer Taverzo 1 de gedoodverfde titelkandidaat is. Maar ook runner-up PingPongAlkmaar kent interessante namen en het tweede team van Taverzo heeft met Ivan Kahn een speler in de gelegen die onlangs verrassend doordrong tot de kwartfinale van de masters. Dus ja, we hebben ons als team weten te versterken maar de competitie lijkt ook weer een stukje sterker te zijn geworden. Maar dat is alleen maar goed natuurlijk.

Deze seizoenshelft spelen jullie vier thuiswedstrijden toch?

Ja, we hebben geluk in deze najaarscompetitie. Jacco Klaassen is wederom bereid gevonden om de livestream rondom de thuiswedstrijden te verzorgen. En we hebben Abe Kampen toegevoegd aan onze PR-commissie. Hij zal ons meehelpen in het socialmedia gebeuren en ook de website onderhouden. Iets waar we zeer content mee zijn. Sportliefhebber en journalist Bas Kammenga blijft ons ondersteunen en we onderhouden tegenwoordig goede contacten met het Dagblad van het Noorden die regelmatig een artikel over ons plaatst.

Kort samengevat, je hebt met een tevreden teammanager gepraat Bert. Laat de competitie maar beginnen. En van harte welkom natuurlijk zondag a.s.. De toegang is als altijd gratis.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69