Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Je kunt niet alle kerken bezingen…..

Toen ik maandagmorgen wakker werd, waren daar toch een beetje de kriebels. De zaterdag van week 26 is namelijk ingepland voor ons groot 50&60 jaar-party op landgoed De Bont. Na een mooi groot feest gaan is één ding, hem zelf mede moeten organiseren is een ander verhaal. Dat eerste doe ik graag en gelukkig best wel regelmatig maar wie kaatst kan de bal verwachten en dus moet je af en toe ook zelf eens je nek uitsteken en het hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Tien jaar terug organiseerden we op de ijsbaan een groot feest maar dat was peanuts met wat ons nu te wachten staat. Met een lichte rilling op de rug denk ik terug aan een feest waar ik als ceremoniemeester aan verbonden was en dat toen de band niet op kwam dagen. Die band was enige maanden eerder ter ziele gegaan en dat was niet aan een bepaald bruidspaar doorgegeven. Gelukkig heb ik zaterdag jl. tijdens de slotdag van de VV Middelstum kunnen constateren dat de band die wij gecontracteerd hebben in topvorm is. En dan begint de neiging om de beentjes los te gooien op de dansvloer vanzelf te komen.

Daar hoop ik zaterdag ook op, dat die beentjes al tijdig losgaan ten teken dat het voorspoedig en op rolletjes loopt. Om dit proces nog te verstevigen zijn en passant nog even drie top DJ’s aan het event toegevoegd. Te beginnen met de man die ons tijdens het eerder gerefereerde feest hoogstpersoonlijk uit de brand hielp met zijn discoshow. Ik las vanmorgen dat hij een emotionele rollercoasterweek achter de rug heeft maar als je dan toch op de been blijft en professioneel je werk kunt blijven doen dan geeft dat een goed gevoel om met hem het leven te vieren.

Van DJ 2 zie ik vakantiefoto’s uit verre oorden voorbijkomen. Zou hij wel tijdig terugkeren vanaf Tenerife? Toch weer een zorgpuntje. Ook al omdat DJ 3 afgelopen weekend nog in de lappenmand zat. Hopelijk is hij zaterdag weer bij machte om ook nog even een uurtje muziek weg te draaien. En zo is het toch onzekerheid troef voor zaterdag. Want hoeveel mensen zouden er komen? En is daar genoeg eten en drinken voor ingeslagen? Ik denk dat we de vrachtwagen van Piet maar vol moeten stouwen met voor elk wat wils.

Tot zover het vooruitkijken. Want dat zijn allemaal zorgen voor morgen natuurlijk. Maar alles wat afwijkt van het gewone en vertrouwde, dat is voor mij altijd wel een dingetje. Maar vaak kijk je hier toch ook, als alles goed verlopen is, met de meeste voldoening op terug. Zo hoop ik dan ook vurig dat ik in de loop van volgende week, vanonder mijn overkapping vol voldoening over de verse klinkerbestrating kijkend, terug mag denken aan een in vele opzichten geweldig eerste half jaar van 2022. En dat terwijl de wereld toch ook op vele plaatsen in brand staat en we blijkbaar van de ene in de andere crisis duikelen…

Maar man, wat hebben we de afgelopen weken toch mooie dingen mogen vieren. Daarbij zo te zien en horen ook vele hoogtepunten misgelopen zoals drie dagen Stadspark en de deels verwaterde wedstrijd SC Loppersum – FC Groningen. Toen maakte ik echter mijn debuut in de Kloaverstee, mij aangeboden door mijn kaartvrienden omdat ik de coronaperiode 2020-2022 winnend af wist te sluiten, waar heerlijke gerechten werden opgediend.

Een week eerder was daar bijvoorbeeld het negentigjarig bestaan van vaders dat we in familieverband tijdens een prachtig zonnige dag mochten vieren in Westerwijtwerd. Ook daar mochten we al heerlijk genieten van het eten, bereid door de man die ook zaterdag a.s. zijn opwachting gaat maken op Landgoed De Bont. Prachtige momenten in Wietwerd dus maar daardoor miste ik bijvoorbeeld wel het Lutjeclubtoernooi in Onderdendam. En dat ging er ook om weg, hoorde ik wel.

Toch ook zo’n event dat je eigenlijk niet wilt missen. Hetzelfde geldt uiteraard voor het Bedrijvenvoetbal in Bedum maar ik vermoed dat ik ook hiervan niet al te veel van meekrijg door alle voorbereidingsperikelen van zaterdag a.s.. Ik kon zelfs gisteren nog naar de TT in Assen maar door de verjaring van mijn bonusdochter en haar partner werd Assen ingeruild voor Annen. Dezelfde provincie inderdaad maar het scheelde dik honderdduizend mensen om mij heen.

En zo maak je van alles mee maar mis je ondanks dat ook nog weer van alles. Maar hoe zit het ook al weer? Iets met dat je niet alle kerken kunt bezingen toch? En dus kan ik alleen maar hopen dat we zaterdag a.s. een hoogmis mogen vieren die ons allen op een positieve manier nog lang mag heugen. Daar teken ik graag voor!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69