Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Siep Brink, de laatste loodjes

Woensdag, 4 mei 2022.

Een lange etappe stond vandaag op het programma. We fietsten namelijk van Wildeshausen naar Bad-Nieuweschans, een afstand van 107 km. Het zijn er echter wat meer geworden, ruim 112 km.. Maar het kan ook 115 of 110 km. geweest zijn, afhankelijk op wiens kilometerteller je kijkt. We rijden bijna zonder omwegen recht toe, recht aan richting de Nederlandse grens. Een soms wat saaie rit met fietspaden (veelal goed berijdbaar trouwens) langs zeer drukke wegen.

En altijd zijn onze verzorger en verzorgster (Anne en Gretha) in de onmiddellijke nabijheid. Vanmiddag had de kok weer tomatensoep op het programma staan. Je houdt het niet voor mogelijk hoe we verwend worden onderweg. Iemand die ik nog niet genoemd heb in mijn verslagen is die van de grote aanjager van deze reis, te weten Henk Medema. Wat heeft hij van een idee, wat bij hem spontaan opkwam, een prachtig en onvergetelijk evenement gemaakt. Het heeft hem heel wat hoofdbrekens gekost om dit op deze wijze op poten te zetten, maar wat hij gerealiseerd heeft is meer dan de moeite waard. Chapeau voor Henk, ik weet zeker te spreken namens alle deelnemers aan dit evenenent!!

Tegen half 4 vanmiddag waren we weer op Nederlands grondgebied. En dat voelde goed. Wel wil ik echter gezegd hebben dat we in Duitsland op diverse adressen met open armen zijn ontvangen. En dat was meer dan we mochten verwachten. Wat een gastvrijheid en spontaniteit richting onze groep. Ook in het verkeer wordt een (race)fietser daar in Duitsland over het algemeen zeer beschermd behandeld. Daar kunnen wij Nederlanders misschien nog wel iets van leren.

Om 16.00 uur werden we gastvrij ontvangen in Bad Nieuweschans bij hotel Thermen, gerund door familie van Be Huizing uit Middelstum. Voor de meesten van ons geen onbekende. In no time werden we voorzien van drinken en heerlijke hapjes. Tevens volgde er een uitnodiging voor het gebruik maken van het zwembad, de sauna en alles wat daar verder bijhoort. Ook hebben we daar gegeten in Thermen, volledig verzorgd.

En natuurlijk hebben we stil gestaan bij het feit dat het vandaag 4 mei is en dat er 2 minuten stilte in acht is genomen. Altijd een bijzonder moment als de trompettist gespeeld heeft en de torenklok op de Dam 8 uur slaat. Dan komen bij veel mensen toch erg veel herinneringen boven. En dan besef je maar eens te meer dat Vrijheid een groot goed is. En dat dat niet gewoon is, ook al vinden heel veel mensen dat wel. Neen, iedere dag dat je in Vrijheid kunt en mag leven is een voorrecht.

Wat een reis zullen die 5 mensen toen in 1945 gemaakt hebben. Voor ons niet te bevatten met alle luxe van nu om ons heen, waarin wij leven. Op 5 mei 2022 gaan weer 5 mensen op pad naar Middelstum, het ultieme reisdoel van ons allemaal. En wat zullen we blij zijn als we daar op 5 mei 2022 arriveren om 15.15 uur. Hopelijk mogen we dat bijzonder moment met velen van u gezamenlijk vieren. Tot slot wil ik deze reisverslagen graag afsluiten met het bedanken van onze sponsoren die van deze tocht een geweldige herinnering gemaakt hebben. Waar zouden we zonder hen geweest zijn?

Bad Nieuweschans, 04 mei 2022, Siep Brink.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69