Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sieme Gerrijts, Ik ga zwemmen in…

Toen ik vorig jaar over de pandemie schreef, had ik gehoopt dat we dit jaar weer meer konden doen. Helaas, het einde is nog (lang?) niet in zicht. Voorlopig zitten we nog wel even in lockdown hoewel de eerste versoepelingen zich gelukkig aandienen. Diverse leuke boekingen en andere activiteiten, zoals het draaien op het 30-jarig jubileumfeest van de zanger Burdy in Assen eind januari, worden helaas verplaatst naar later dit jaar of zelfs volgend jaar. Die van Burdy is bijvoorbeeld verplaatst naar 7 mei.

Gelukkig zijn er nog wel enkele geluksmomenten in het laatste half jaar geweest waar ik nog lange tijd op kan teren. Dat deed het gedwongen vertrek van Lionel Messi bij Barcelona en de mindere prestaties van FC Groningen al snel vergeten. Zo zat ik op Hemelvaartsdag om tafel met de op dat moment kersverse trainer van Middelstum 2, Michel ‘Chef’ de Graaf. Of ik wel begeleider wilde worden van dit veredeld sterrenteam?!

Daar hoefde ik niet lang over na te denken, ondanks dat ik niet bekend sta om mijn technische en tactische inzichten. Het gaat om een jonge, enthousiaste groep spelers die ik regelmatig in het uitgaanscircuit tegen kom en dus stemde ik volmondig toe. Half augustus waren daar al de eerste voorbereidingen gevolgd door drie bekerwedstrijden.

Foto: Jannes Klaassen

Daaropvolgend begon de competitie. We konden door de lockdown niet alle wedstrijden uitspelen. Maar met hulp van onder andere diverse jongens van JO-19 zijn we de lange winterstop in gegaan met een zeer verdienstelijke zesde plaats op de ranglijst. Met een beetje geluk hadden we zelfs vijfde gestaan want SV Bedum 3 heeft een iets beter doelsaldo dan ons.

Maar zeker niet gek met dit fantastisch en gezellig team! Een van de hoogtepunten was de prachtige overwinning op VV Winsum 3 op een mooie nazomerzaterdagmiddag. Een half uur voor tijd stonden we nog met 2-3 achter maar onder leiding van één van die talentvolle JO-19 spelers wonnen we alsnog met 5-3! Het biertje na afloop smaakte nog lekkerder dan normaal.

Tussendoor waren er nog twee leuke feestavonden in de kantine van VV Middelstum waar ik mocht draaien. En wel op de presentatiedag eind september en deze werd eind oktober gevolgd door een zeer gezellig en geslaagd Oktoberfest.

Uiteraard mochten en konden de vaste nummers van Arne Jansen (‘Meisjes met rode haren’, op speciaal verzoek gedraaid voor de onlangs 50 jaar geworden Ronnie Medema) en de zomerhit van 2021 ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’ van Mart Hoogkamer niet ontbreken. Maar met stip op 1 was het grote ‘Doordfest’ bij de familie Van Dam in Toornwerd (of op Doord) misschien wel het draai- en feesthoogtepunt van 2021.

Bij aankomst kreeg je direct al een beetje een mini-Sunsation gevoel. Speciale hekken voor de fietsen, overal prachtige sfeerverlichting en een mooi en gezellig feestterrein. Aangezien iedereen zin had in een feestje werd het een topavond voor en door de vele aanwezigen. Tot iets na middernacht galmde Mart Hoogkamer z’n hit ‘Ik ga zwemmen’ door heel Toornwerd nog door….

Nu hopen dat de lockdown snel stopt en we het oude weer mogen oppakken! Want ik heb heel veel zin in een heerlijk avondje draaien ergens hier in de omgeving. Blijf gezond en hopelijk tot snel!

DJ en elftalbegeleider Sieme Gerrijts, tevens trotse sponsor van VR1 en heren 7 x7 VV Middelstum.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69