Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Rigte Jan ten Kate, Plezier

Weet u waar ik veel plezier aan beleef? Zeker na twee coronaseizoenen? Dat is dat het nieuwe voetbalseizoen weer is begonnen. Weer echte, weliswaar oefenwedstrijden, zelfs met publiek erbij. Heerlijk toch? Want wat een jaren hebben wij achter de rug als voetballiefhebbers. Twee seizoenen waarin slechts een handvol wedstrijden werd gespeeld. Voetbal is toch wel mijn grootste hobby en SV Bedum is mijn cluppie. De afgelopen jaren ben ik actief geweest als leider en in de jeugdcommissie.

Als leider was ik erg meelevend. Ik wilde de zaken goed op orde hebben. Alle materialen, het digitale wedstrijdformulier, tenues, teamuitjes, etc.. Voor zover mogelijk moest dat geregeld zijn. Samen met de trainer en andere leiders voelde ik ook altijd een grote betrokkenheid bij de spelers. Een aantal heb ik drie jaar mogen begeleiden en dat was hartstikke leuk. Voor mijn gevoel had ik een band met de spelers. Eentje die, nu allen over gegaan zijn naar de senioren, ook niet weg is. Afgelopen zaterdag vroeg één van die spelers of ik hen al miste en ik moest toegeven dat dit ook echt zo is.

Proberen spelers iets mee te geven, ze beter te maken door gesprekken en alles goed te regelen dat ga ik missen dit seizoen. Maar ik ga natuurlijk niet niets doen. Als clubman probeer ik mij op een andere manier in te zetten voor SV Bedum. Voor de club, maar ook omdat ik er plezier aan beleef. Je spreekt veel mensen en zeg nou zelf, een beetje lullen over voetbal is het leukste wat er is.

Ik geef het ook toe, ik ben één van die 16 miljoen bondscoaches. Zelf ga ik dit seizoen weer een poging doen om in beweging te komen bij de 45+ op de vrijdagavond. Na een lange periode van inactiviteit zal ik nog wel wat training nodig hebben. Ik weet wel dat als je ons gaat beoordelen dat het schouwspel niet om aan te gluren is, lol hebben we wel.

Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk ook voor een groot deel om de derde helft. Gezelligheid, drankje erbij en ook hier weer flink lullen over voetbal en daar is ons team wel erg goed in. In dit nieuwe seizoen heb ik de jeugdcommissie verlaten en ga als bestuurslid technische zaken mijn steentje bijdragen aan de club. Door omstandigheden kwam deze plek vrij en vroeg men mij deze tijdelijk in te vullen. Het beviel echter zo goed en in het bestuur werd enthousiast gereageerd op de ideeën die ik hiervoor heb, dat ik die functie nu mag gaan invullen. Natuurlijk kan ik dat niet alleen en ik hoop dat de (jongere) garde die ik gevraagd heb om te helpen positief zullen reageren. Niet samen naar de Grote Markt, maar samen naar een nog leukere club. Zin in.

Stilstand is achteruitgang en dat geldt ook voor een vereniging als SV Bedum. Je moet je als club blijven ontwikkelen en meegaan in deze moderne en snelle maatschappij. De invloed van sociale media en beelden worden steeds groter en eerlijk is eerlijk, daar heb je dan ook weer die jongere generatie bij nodig. Wat daar ook bij hoort is een moderne accommodatie en daar is natuurlijk al veel over geschreven. Tijd om met de gemeente een programma van eisen op te stellen. Voor de technische zaken heb ik daar ook nog wel wat toevoegingen voor. Leuk om hier mee bezig te gaan, veel uitdagingen en ik hoop die door te samenwerken met anderen aan te gaan.

Het moraal van dit verhaal? Doe naast je drukke bestaan in onze maatschappij iets wat ontspanning biedt en wat je leuk vindt. Heb plezier! En stiekem hoop ik natuurlijk dat er zich allerlei nieuwe vrijwilligers aanmelden om voor diverse verenigingen leuke dingen te doen. Tot snel hopelijk bij één van de vele wedstrijden op de velden en heel veel plezier komend seizoen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69