Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Keek op het Kwartaal met Ben Hoeksema van Hoeksema Schilders, deel IV

Inmiddels een beetje gewend aan het vaderschap Ben?

Gelukkig wel en ik functioneer nog steeds op het werk, haha. Het valt dus mee met de gebroken nachten en verder loopt ook alles op rolletjes. Roosmarijn heeft nog tot 28 maart zwangerschapsverlof, 29 maart is dan haar eerste werkdag. Maar tegen die tijd is ze vast ook wel weer blij dat ze los kan bij haar PUURR Schoonheidssalon. En tot die tijd is het qualitytime met onze dochter!

Alhoewel Roosmarijn begin januari vijf dagen over tijd was, kwam Suus toch een beetje als een dief in de nacht. Ik had net, zeer tegen mijn gewoonte, tot in de kleine uurtjes een Netflix serie uitgekeken toen Roosmarijn mij wakker maakte. Niet veel later reed ik in mijn auto achter de ambulance aan en nog weer dertien uur later diende Suus zich aan. Alles gezond en wel met moeder en dochter en na een week flink ingewerkt te zijn door de kraamzorg kan ik melden dat het vaderschap mij inmiddels goed af gaat. Met onze specifieke dank naar onze kraamverzorgster!

Maar het is wel een hele verandering hoor en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Maar wat een geweldige ervaring zeg! Gelukkig kon ik nog een weekje vrij nemen. Ik zou eigenlijk praktijkles moeten geven op de Schildersvakopleiding, maar een vervanger stond al standbye en daar was ik ook wel blij mee. ER KOMT IN HET BEGIN TOCH VEEL OP JE AF……

Met je nieuwe huis schiet het ook lekker op…..

Dat klopt, het wachten is nu op de nieuwe dakconstructie. Met een beetje geluk is de boel eind april, begin mei helemaal dicht aan de bovenkant. Binnen zijn we nu in het oude/bestaande woonhuis bezig met de aanleg van nieuwe muren, inclusief isolatiemateriaal, en met de aanleg van elektra. Boven dit gedeelte zit gelukkig een gesloten dakconstructie.

Ik moet zeggen dat alles mooi op schema ligt. Eigenlijk hoop ik dat het huis net voor de bouwvak klaar is en dat we de augustusmaand kunnen gebruiken voor de verhuizing en inrichting van het huis. Dat zou qua planning ideaal zijn natuurlijk. En dan kun je gerust stellen dat we een turbulent jaar achter de rug hebben waarin heel veel gebeurd is.

Hoe staat het met Hoeksema Schilders Bedum?

Zo langzamerhand beginnen de orders en zeker ook de offertes weer binnen te stromen. Je kunt toch merken dat het weer beter wordt, de dagen langer en dat de lentekriebels los beginnen te komen. Mensen beginnen na te denken over het buitenschilderwerk en maken vervolgens de afweging om dit of zelf te doen of uit te besteden.

Vanuit kantoor zijn we bezig om een en ander uit te werken en we zien dat zowel het Glansgarant- als de bijbehorende herschilderbeurten weer aantrekken. Bij veel mensen waarvan het huis vijf of zes jaar geleden een schilderbeurt gehad heeft, trekt ons interne Glansgarant-systeem aan de bel met de mededeling dat het tijd wordt dat we opnieuw langskomen. Deze herschilderbeurt is in de maandelijkse betaling opgenomen. In principe zetten we het huis dus weer volledig in de verf, zonder een factuur te versturen. Dat is een mooi traject bij GlansGarant waar we natuurlijk met zijn zessen graag aan mee werken.

Dit was voorlopig de laatste Kwartaalkeek toch?

Inderdaad, voor mij een mooie invulling om de lezers mee te nemen met de cyclus aan werkzaamheden waar ik in een schilderjaar zoal tegenaan loop. Maar op den duur is alles ook wel een beetje benoemd natuurlijk hoewel je in dit geval toevallig wel een heel boeiend ondernemersjaar beschreven hebt. Dat kon mooi ter overbrugging van het hoofdsponsor zijn van het Bedrijvenvoetbal. Het evenement dat vorig jaar in het water viel en waarvan ik ook nu verwacht dat het niet door zal gaan.

Leuk om zo even weer een jaartje bij te babbelen en prima natuurlijk wanneer er zich een ander bedrijf of ondernemer aandient voor een Kwartaalkeek. Echt veel bijzonderheden over het bedrijf heb ik op dit moment ook niet. Qua investeringen gebeurt er natuurlijk in ons nieuwe huis het nodige en voor de rest gaat het werk gewoon door. Mochten zich volgend jaar bijvoorbeeld nieuwe en spectaculaire ontwikkelingen voordoen dan neem ik weer contact met je op. Voor nu stort ik mij op de offertes en de planning voor de komende maanden. Ik houd mij uiteraard warm aanbevolen voor nieuwe schilderklussen en offertes!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69