Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bedankt voor de bloemen, in tweevoud uitgeschreven…..

Ik was zaterdag jl. toch al in een goed humeur. Zoals eerder vandaag beschreven, ben ik zeer in mijn nopjes met mijn nieuwe werkplek. Daarbij werd ik tijdens zaterdag-verhuisdag ook nog eens twee keer aangenaam gestoord. Allereerst had ik Mark Willem Evenhuis met een bosje tulpen voor de deur staan. Aangeboden namens de Handelsvereniging Middelstum als hart onder de riem in deze bijzondere coronatijden. Iets waar deze immer enthousiaste ondernemer, eigenaar van Zalencentrum Vita Nova en Herberg ‘In de Valk’, zelf over mee kan praten. Maar als voorzitter van de Handelsvereniging merkte hij dat het goed was om op deze manier even weer in contact te treden met alle leden…..

Niet veel later werd ik ruw gestoord door mijn mobieltje die een inkomend gesprek aankondigde. Ik kreeg Jakob Zwart aan de lijn. De man die ik in december aan een pensionadointerview mocht onderwerpen. Tijdens dat gesprek kregen we het over zijn zoon Gideon die binnenkort een traineecontract kon ondertekenen. Later kwamen we nogmaals in contact en toen bleek dat dat contract op het allerlaatste moment was afgeketst omdat een belangrijke partner in het traineeship op het laatste moment was afgehaakt.

We kwamen toen op het lumineuze idee om Gideon via een nieuwsflits op de website hernieuwd te presenteren op de arbeidsmarkt. Ik kon die vraag van Jakob natuurlijk niet weigeren. Werkzaam bij de Fiod doe ik namelijk alles om hem buiten de deur te houden. Maar vervolgens had ik wel een prettig gesprek met zijn zoon die zich tijdens een bilateraaltje nader voorstelde en uitlegde wat hij op het oog had qua werkgebied.

Ik had er niet zo heel veel vertrouwen in, eerlijk toegegeven, dat het wat zou worden. Maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk. Of zoals Jakob het zo mooi verwoordde: ‘Soms moet je buiten de lijntjes kleuren om wat te bereiken.’ En warempel, het is Gideon gelukt om een mooie baan te vinden! Een maand geleden kwam ik Jakob op de fiets tegen vlak voor het weekend en hij meldde toen al dat Gideon die maandag een sollicitatiegesprek had. Twee weken later kreeg ik een appje van hem met de mededeling dat hij was aangenomen. Geweldig natuurlijk!

En zo stonden vader en zoon Zwart zaterdag jl. op de stoep met een mooie bos bloemen en een lekkere fles wijn. We dronken er eentje op. Op het geweldige feit dat Gideon net zijn eerste week als ‘Client Solutions Consultant’ bij bGenius in Groningen achter de rug had. Hij kan eerst mooi zeven maanden vooruit in zijn nieuwe functie. En blijkbaar rust er een zegen op deze bijzondere combinatie want Gideon woont in het pand waar het bedrijf eerst gevestigd was. ‘Toeval bestaat niet’, zeggen ze wel eens.

‘Kenst mooi arbeidsbemiddelaar worden’, merkte senior Zwart nog even gevat op. Zo ver hoeft het wat mij betreft niet te komen maar het is toch fantastisch dat Gideon mede dankzij een (kort) interview op de website een nieuwe baan vond. Ik wens hem veel werkplezier toe en sluit af met de gedenkwaardige Pauswoorden: ‘Dank voor die bloemen!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69