Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel IX

De feestdagen een beetje goed doorgekomen Wieb?

Gelukkig wel maar ik ben ook blij dat we het weer achter de rug hebben hoor. Het waren drukke tijden bij ons op de voedselbank met heel veel extra donaties. Dat is natuurlijk iets om dankbaar voor te zijn. ‘Veel hail en zeg’n’ dus voor eenieder die dit leest en alle gulle gevers. Maar zeker ook voor de ruim 150 gezinnen die van ons afhankelijk zijn.

Hoe is het afgelopen met de koffiezegels?

De oproep om Douwe Egberts-spaarzegels te doneren heeft ertoe geleid dat we in 2020 maar liefst 700.000 spaarpunten binnen gekregen hebben! Voor iedere 600 punten levert DE een pak koffie van 250 gram aan de voedselbank. Wat dus geleid heeft tot maar liefst 1166 pakken koffie! Of te wel, bijna acht pakken zwart goud per gezin! Een enorme opbrengst inderdaad.

Sauwerd was de afgelopen weken toch een beetje de place to be?

Dat klopt wel een beetje, daar stonden veel neuzen onze kant op. Allereerst verzamelden de gezamenlijke kerken in Adorp-Sauwerd-Wetsinge tijdens hun jaarlijkse huis-aan-huisactie maar liefst 125 kratten aan levensmiddelen in. En ook dhr. Mollema was goed bezig. Door oliebollen te bakken voor de inwoners van de Oosterstraat mocht hij €100,- aan onze Voedselbank doneren. Ook een leuke harmonieuze actie.

Ook de ondernemers in de gemeente deden goed mee?

Ja, daar mogen we ook een aantal mooie voorbeelden van noemen. Zo leverde een initiatief van enkele kerken in Baflo bij de Coop in dezelfde plaats 65 kratten aan levensmiddelen op. PLUS Bedum doneerde 80 heerlijke rollades, speciaal om onze klanten een lekkere kerstmaaltijd te bezorgen. En ook heel toepasselijk rond Oud en Nieuw, De Hollandse Gebakkraam, die regelmatig op het Johan Veenplein in Uithuizermeeden staat, doneerde maar liefst 1.000 heerlijke oliebollen. Hartelijk dank allemaal voor deze vrijgevigheid.

En soms werd van een nood een deugd gemaakt. Zo werd de HEMA in Uithuizen door Rutte zijn volledige lockdown overvallen. Hierdoor mochten wij een dag later 35 kratten vol met levensmiddelen ophalen.

Maar daarmee zijn we er nog niet?

Nee, allereerst was daar Dhr. Steeneken uit Groningen. Hij ontving bij zijn pensionering van zijn werkgever een bedrag van € 1000,- te besteden aan een goed doel. En voor dit goede doel had hij ons in het vizier. En ook enige instanties hielpen ons mee. Zo doneerde Groningen Seaports € 1000,- en Rotaryclub ‘Het Hogeland’ uit Uithuizen had hetzelfde bedrag voor ons in petto.

En dat leidt tot het volgende slotakkoord…..

Namens Voedselbank het Hogeland hartelijk dank voor alle gulle gevers en inzamelingsacties. Hopelijk vergeet u ons ook in 2021 niet want het vermoeden en de vrees bestaat dat we door de coronacrisis nog meer mensen met voedselpakketten moeten ondersteunen. We doen het graag maar hebben uw hulp meer dan nodig. Dank alvast!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69