Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Cobi ten Boer, Het jaar 2020 voor mij persoonlijk……

Wat begon als een gewoon jaar werd op mijn eigen (en die van Bert) verjaardag in één klap een jaar die nog steeds niet normaal is. Corona kwam en sloeg haar slag. Op mijn verjaardag had ik een vriendin uitgenodigd om naar de Wonen & Co beurs in Martiniplaza in Groningen te gaan. Een leuk uitje, met z’n allen in de bus, rug aan rug in de rij voor de ingang en omdat we 1 van de eerste honderd waren gratis naar binnen.

Onze gezellige middag kon beginnen…… Helaas duurde dat maar kort. Want na ons een poosje georiënteerd te hebben, werden we nadrukkelijk verzocht het pand te verlaten. De beurs ging op slot! Vervelend voor ons maar heel erg voor al die ondernemers die dagen zo niet weken bezig waren geweest om deze beurs op te zetten. We zagen ondernemers in tranen. En dan ga je terug in die volle bus en naar huis……

Corona was een feit. Voor ons als gezin veranderde er wat betreft werk niet zo heel veel. Wessel ging in plaats van taarten bakken in de groendienst aan het werk, wij werkten gewoon en soms zelfs meer. Alleen voor Willemijn is het een langdurige kwestie van thuis zitten geweest. Geen stage, geen school en ook niet naar de manege. En dat brak haar na zo’n 5 week op. Ze was het thuis zitten zo zat. Logisch!

Wat was het dan ook fijn dat de regels versoepelden en er weer wat mogelijkheden kwamen. Inmiddels hadden we al onze verjaardagen in het klein gevierd, gingen we niet naar feestjes en wedstrijden, had ik geen toneelrepetitie en gingen we ook niet op vakantie. Helaas waren er toch veel mensen die wel naar het buitenland gingen en kwam mede daardoor de Corona terug in alle hevigheid.

En dit keer met veel meer regels en richtlijnen waar we ons aan moeten houden. Wat ik in de eerste periode niet erg vond, begint mij nu parten te spelen. Vooral nu in de gezellige maanden waarin we ook veel binnen zitten. Niet even naar Tuinland om de gezellige sfeer op te snuiven. Niet de sociale contacten ondergaan die er anders wel zijn. Of de verjaardagen vieren met veel mensen in een kleine ruimte, het even gezellig winkelen zonder buiten in een rij te wachten totdat je naar binnen mag.

De maand december begon ook anders, met een aangepast Sinterklaasfeest. Daardoor hadden veel mensen al voor 5 december een kerstboom in huis en wordt het een Oud & Nieuw zonder vuurwerk. En dan 2021 met de belofte van een vaccin. Wat zal dat jaar ons gaan brengen??

Ik wens een ieder fijne kerstdagen toe en laten we ons houden aan de richtlijnen, des te eerder wordt het weer een beetje gewoon!

Groet Cobi

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69