Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Van de heren van Leens naar de vrouwen van Winsum is voor Erwin Molog een logische stap!

Wat heeft hij een zin in de start van het nieuwe voetbalseizoen. Bij een nieuwe club met een prachtige accommodatie inclusief uitstekende trainingsfaciliteiten en een gezond ambitieniveau. Maar het is ook voor het eerst dat Erwin Molog bij zo’n grote club aan de slag gaat. En dat is even wennen. ‘Normaal weet je na een week al wel aardig hoe de hazen lopen maar hier zijn veel meer mensen binnen de organisatiestructuur betrokken. De eerste indrukken zijn echter prima hoor.’

Even voorstellen

Het gezin Molog bestaat uit vier personen. Zijn dochter is 13 en speelt bij de MO-13 van Lewenborg. Sinds kort traint Erwin deze enthousiaste meiden. Het is toch om de hoek want ze wonen zelf ook in Lewenborg. Zijn zoon is een jaar ouder en speelt zelfs op hoofdklasseniveau. De vader van Erwin was vroeger een gerespecteerd trainer. Met de voetbalgenen zit het dus wel goed. In het dagelijks leven werkt hij sinds kort in de ambulante zorg. ‘Lekker op de fiets naar mijn cliënten die bijvoorbeeld te kampen hebben met een verslaving of financiële problemen. Het geeft een goed gevoel wanneer je ze weer op weg kunt helpen in de maatschappij.’

Het voetballeven

Uiteraard voetbalde de nu veertig jarige Molog zelf ook. Vanaf zijn jonge jeugdjaren ‘versleet’ hij vier clubs in de stad alvorens door allerlei blessureperikelen al op 25-jarige leeftijd de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De volgende vijf jaar werden opgeslokt door die andere grote voetballiefde, AFC Ajax Amsterdam. Menig wedstrijd werd live gevolgd.

Maar toen belde een van zijn beste vrienden met de mededeling dat ze bij Lycurgus nog een jeugdtrainer zochten om het seizoen af te maken. Een andere connectie bracht hem naar VVK waar hij zonder ervaring het tweede team onder zijn hoede nam. Dat was ook het moment dat Molog besloot zijn trainersdiploma’s te halen. Ondertussen maakte hij  de overstap van het tweede naar het eerste met een promotie naar de 3e klasse als hoogtepunt.

SIOS bleek vervolgens een gouden keus. Hij had zowel het eerste van de heren als de dames onder zijn hoede en beide teams promoveerden. De dames zelfs van de 4e naar de 2e klasse. Na drie jaren Sauwerd volgden drie jaren Leens. Een periodetitel bij FC Leo leidde uiteindelijk net niet tot een promotie naar de 3e klasse.

Vacature damestrainer VV Winsum

En toen zag hij op TweeNul.nl een vacature staan van VV Winsum waar ze voor VR1 een nieuwe trainer zochten. Hij belde met een voor hem bekende speelster van VR1 en later ook met de aanvoerster. Na nog wat meer informatie verzameld te hebben was hij er snel uit. ‘Natuurlijk had ik ook wel bij een vierde of vijfde klasser in de omgeving aan de slag gekund als herentrainer maar de stap naar een grote club trok enorm. Daarbij werden de speelsters nadrukkelijk bij de sollicitatieprocedure betrokken. Ik voelde hun beleving voor het spelletje. Zelf kan ik ook heel slecht tegen mijn verlies en de wil om te winnen en om nog beter te worden, spatte er vanaf.’

En zo staat Molog aan het roer van de damestak van VV Winsum dat dit jaar met drie vrouwenteams de competitie ingaat. ‘Vorig seizoen stond het team vierde toen de competitie werd afgebroken. En dat in de eerste klasse, het vierde niveau qua vrouwenvoetbal in Nederland. Mijn ambitie is om ook dit seizoen bij de eerste vier mee te draaien. Je merkt aan alle kanten dat het vrouwenvoetbal leeft in Winsum en wie weet kunnen we nog een stapje zetten richting de hoofdklasse. Een bekerstunt zou ook niet verkeerd zijn, met een beetje geluk spelen we ooit nog eens tegen de dames van Ajax. Dat zou de cirkel toch helemaal rondmaken…….’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69