Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Keek op het Kwartaal met Ben Hoeksema van Hoeksema Schilders, deel II

Het is de hele week al ‘schijtweer’, kun je je personeel dan een beetje bezighouden?

Op dergelijke momenten ben ik heel blij met de zogenaamde ‘lopend binnenwerk’ klussen. Die term is waarschijnlijk nieuw voor jou. Het zijn binnenklussen die ik tegen andere condities aanneem maar die ook niet op stel en sprong klaarhoeven.

Vaak spreken we een termijn af dat de klus geklaard moet zijn, bijvoorbeeld binnen een half jaar. Dus mocht de weersverwachting wat minder zijn dan begint Judith al tijdig in het rond te bellen of we langs kunnen komen. Op die manier kan ik het personeel dan mooi binnen ‘aan het werk zetten’.

Eh, Judith?

Jazeker, dat is nieuw voor jou? Ik heb in mei een vacature geplaatst waarin ik iemand vroeg die drie ochtenden in de week allerlei planning- en organisatorische zaken van mij over kan nemen. Bijvoorbeeld de organisatorische voorbereidingen om het ‘lopend binnenwerk’ te starten. En toen diende Judith zich aan. Zij is inmiddels al weer een weekje of acht bij ons aan de slag. En ik kan je wel vertellen, dat scheelt mij heel wat telefoontjes in een week! Ze is eigenlijk al onmisbaar geworden….

Of er nog meer personeel bij gekomen is? Bij de vorige kwartaalkeek waren we nog met zijn zevenen zeg jij? Even tellen hoor. Ik kom nu uit op tien mensen, inclusief Judith en ikzelf. Daarvan hebben overigens twee een contract, de rest werkt hier op uitzendbasis. Maar die probeer ik wel allemaal aan het werk te houden, anders werkt het voor beide partijen niet. En naast een dame op kantoor is er ook in het werkveld een dame aan het werk. Die balans bij ons bedrijf wordt steeds beter inderdaad!

Nog op vakantie geweest?

Nee helaas, dat is er helemaal bij gebleven. Uiteindelijk hadden Roosmarijn en ik maar één weekje dat we allebei vrij waren. En echt veel zin om weg te gaan, hadden we niet. En dan merk je dat ook die vrije week je zo tussen de vingers doorglipt door allerlei telefoontjes en mailtjes. Daarbij staat er de komende maanden veel te gebeuren in ons leventje……

Nu maak je me nieuwsgierig…..

Ja, terecht ook want ik heb wel wat primeurtjes voor jou. Allereerst is het vorige week net rond gekomen dat we én een huis gekocht hebben even buiten Bedum én dat we de bouwplannen en bijbehorende stukken rond kregen. Het is voor ons een soort van droomhuis maar er moet wel heeeeeeeel veel aan gebeuren. We hoeven ons dus niet te vervelen de komende weken!

Daarbij hebben Roosmarijn en ik onlangs ook de 20 wekenecho gehad en alles bleek goed te zijn! Jawel, ik word ook nog eens vader! Begin volgend jaar hopen we ons wereldwondertje te mogen begroeten. Dank voor de felicitaties. Tja, wat kan er dan in drie maand veel gebeuren hé. Misschien moeten we de frequentie van de kwartaalkeek nog wat opschroeven, haha.

Het voetballen schiet er dus bij in?

Ja, de ambities om bij het tweede van SV Bedum aan te schuiven kunnen de koelkast in. Wel ben ik voornemens om twee keer per week met het derde mee te trainen. Dat is voor mij zowel fysiek als mentaal wel goed, eventjes wat anders bij de kop dan het werk. De zaterdagen houd ik dan vrij voor het klussen. We weten nu waar we het voor doen. Maar in geval van nood kan het derde zo nu en dan een beroep op mij doen.  

Al bezig met de wintermaanden en het nieuwe jaar?

Ik denk dat ik van de drie maanden vanaf de lenteperiode 2021 al wel weer een aantal weken vol heb met allerlei klussen. Ook voor de aankomende winterperiode lopen er een aantal interessante offertes. Mochten er daar een paar van doorgaan dan heb ik goede hoop dat we ook aankomend winter met al het personeel ‘gewoon’ lekker door kunnen werken, net als vorig jaar. Dat zou toch geweldig zijn!

Moeten we het nog over het GlansGarant Onderhoudsplan hebben?

Het plan waardoor je tien jaar lang voor een vast maandbedrag geen omkijken meer hebt naar je schilder-, schoonmaak- en onderhoudswerk buitenom je huis? Ach man, daar valt nog zoveel meer over te vertellen. Zullen we dat doorschuiven naar de volgende kwartaalkeek?

Ik bedoel, nieuwe vrouwelijke personeelsleden, een ‘nieuw’ huis en het aanstormend vaderschap. Hoeveel meer primeurs en leuk nieuws kan een mens hebben? Meld je eind november maar weer hoor. Dan babbelen we rustig verder……

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69