Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tenerlief…. (deel 1)

Je kunt veel van de zomer van 2020 zeggen maar niet dat hij saai is. Mensen die nog op vakantie moeten, wikken en wegen of het wel verstandig is. Buitenlandse vakantievierders kijken angstvallig naar het nieuws of code geel inmiddels niet oranje gekleurd is. En het toerisme in Nederland vaart er wel bij. Er is nauwelijks meer een (camping)plekje te vinden en de prijzen kunnen lekker opgeschroefd worden.

Gelukkig hebben wij al die beslommeringen achter ons gelaten. Geheel tegen onze gewoonte in, boekte de vrouw eind 2019 reeds een vliegvakantie naar Tenerife voor ons drieën. En toen code oranje in juni veranderde in geel werd een annulering wel heel duur, we hadden immers de hele reissom al betaald. En dan kan Rutte wel zeggen dat hij ons ten zeerste afraadt om weg te gaan, honderden euro’s overboord gooien is iets wat in mijn woordenboek niet voorkomt. En dus bereidden we ons langzaam maar heel zeker voor op vrijdagmorgen 10 juli…..

Die maandagmorgen ervoor hadden we echter nog geen tickets binnen. Ook zag Miranda dat het appartement wat we toegewezen hadden gekregen, nog gesloten was. Niet veel later hing ze aan de lijn bij Prijsvrij, hoe dat allemaal wel niet zat. Het zou niet het laatste telefoontje worden. Niet getreurd, later die maandag kregen we een ander appartement toegewezen en ook onze vliegreis zou gewoon doorgaan. Dat we onszelf nog wel even naast elkaar moesten kopen qua tickets namen we dus maar voor lief. Dat waren weer een paar tientjes winst voor Ryanair.

Donderdag kregen we eindelijk de tickets toegemaild maar groot was de schrik toen we om 17.00 uur een telefoontje kregen dat ook appartement twee dicht bleek te zijn. En zo kregen we twaalf uur voor vertrek weer een ander appartement toebedeeld. Na akkoord gegeven te hebben werd de boeking in werking gezet en warempel, nu was alles in kannen en kruiken. Door alle rompslomp kregen we zelfs gratis ontbijt voor drie personen aangeboden. Dat was nog eens een service….

De vliegreis

En zo tokkelden we donderdag om 00.30 uur naar het Duitse Düsseldorf waar we zouden vertrekken. Tegen half vier bereikten we de plaats van bestemming en werd onze auto naar zijn parkeerplekje voor de komende dagen gereden. Wij werden per taxibus naar het vliegveld gebracht en toen we de hal binnenstapten maakten we kennis met de mondkapjes, onze grote vriend voor de komende dagen. Het inchecken verliep allemaal voorspoedig en zonder een spoortje van vertraging gingen we om 06.30 uur daadwerkelijk de lucht in, uiteraard in cognito achter onze kapjes….

Toen ik halverwege de reis de benen eens strekte, kwam ik tot de conclusie dat de vlucht bij lange na niet vol zat. Naast mij lag een dame op leeftijd te slapen en ze nam hiervoor drie stoelen in beslag. Zelf kon ik de slaap maar moeilijk vatten, af en toe een knikkebolslaapje was mijn deel. Gelukkig was daar Netflix terwijl de vrouw zich in haar e-reader aan het inlezen was…..

Onderweg hielden we maar zo een uurtje in waardoor we 4,5 uur na vertrek vlekkeloos om 10.00 uur konden landen op misschien wel het mooiste Canarische eiland dat Spanje rijk is. De gezondheidscheck inclusief temperatuurmeting verliep voorspoedig en niet veel later werd ons een Hyundai (1.1?) toegewezen. Af en toe moesten we bijtrappen dus om boven te komen maar dat mocht de pret niet drukken…..

Puerto de la Cruz

Alhoewel, links en rechts ingehaald worden terwijl de auto maar nauwelijks bij een steile helling omhoog komt is geen superpretje. Daarbij brak het slaapgebrek mij op waardoor de goedbedoelde opmerkingen van mijn partner, die af en toe met angst en beven naast mij zat, niet altijd goed vielen. Toen de auto ook nog eens afsloeg in een bocht was leiden in last. Achteraf was er geen vuiltje aan de lucht want het was allemaal hightech wat mij dwars zat en niet veel later vervolgden we onze weg.

En daar doemde Puerto de la Cruz al op in de verte, onze verblijfplaats voor de komende dagen. Het appartementencomplex lag naast een groot hotel en het zwembad lachte ons toe. Na een succesvolle inchecking en nog wat kleine boodschapjes konden we ons langzaam maar zeker ontspannen. De heenreis zat er op en was succesvol geweest….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69