Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Op zoek naar het vakantiegevoel op het Hogeland

Zo, mijn vakantie zit er bijna weer op. Als altijd vloeiden ontspanning, vakantie en berichtjes plaatsen (en dus werken?) soepel in elkaar over. Maar het schrijven en plaatsen van vaste rubrieken als eigen columns, uit het leven gegrepen, pensionado’s en Babbelen met Bert stel ik nog minimaal twee weken uit. Tijdens één van mijn coronawandelingen in het voorjaar kwam bij mij namelijk het idee naar boven om in de zomermaanden op zoek te gaan naar het vakantiegevoel op het Hogeland.

Daarbij werd ik ongetwijfeld geïnspireerd door de mooie omgeving waarin ik liep met verre en weidse uitzichten. Dat stimuleerde vast de geest. Daarbij zijn deze maanden geschikter dan ooit om op zoek te gaan naar dit vakantiegevoel want ik heb het gevoel dat het in onze provincie drukker is dan ooit. Veel mensen vieren hun vakantie in eigen land en bijna alle vakantiecomplexen zijn ‘stijf’ uitverkocht en dus volgeboekt. Toen ik eerder deze week een mooie fietstocht door de omgeving maakte, passeerde ik opvallend vaak wandelaars. Of ik werd zelf ingehaald door vaak oudere mensen die aantoonden dat elektronisch fietsen een stuk sneller gaat.

En dus rijd ik de komende tijd vier dagen in de week naar een mooi dorpje in de buurt. Ik vertrek ’s morgens op tijd om een groot gedeelte van de ochtend rond te lopen, te observeren, te genieten en misschien zelfs af en toe een praatje maken met een passant voor een leuke quote mocht dit zo uitkomen. ’s Middags werk ik alle indrukken uit om vervolgens het verhaal online te brengen. Ook zal ik foto’s maken en plaatsen op mijn website wat weer een apart rubriekje op kan gaan leveren, een vakantieinstagrammetje vanuit….. bijvoorbeeld.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is voor mij ook nog een vraagteken. Het is immers geen dagelijks werk. Maar ik heb er zin in, zeker met de mooie dagen die er aan komen. Mocht u mij toevallig zien lopen, trek mij dan gerust aan het jackje. Ik ben altijd in voor een praatje of een leuke quote die ik in het verhaal kan verwerken. En uiteraard ga ik op zoek naar de spot- en highlights van het desbetreffende plaatsje. De woensdag wordt voor mij een thuiswerkdag waardoor ik ook binnengekomen bijdragen van rubrieken als de gastcolumns en de vluggertjes kan plaatsen.

Hieronder het (voorlopige) schema voor de komende twee weken:

Maandag 03-08: Zoutkamp

Dinsdag 04-08: Uithuizen

Donderdag 06-08: Loppersum

Vrijdag 07-08: Winsum

 

Maandag 10-08: Kloosterburen

Dinsdag 11-08: Warffum

Donderdag 13-08: Spijk

Vrijdag 14-08: Bedum

 

Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69