Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een bizarre vakantievoorbereiding

Het is dinsdagmorgen wanneer ik dit verhaaltje wegtik. Over een kleine zeventig uur vertrekt ons vliegtuig naar Tenerife. Dat ie de lucht in gaat, is bevestigd. Maar of wij er ook inzitten? Zo’n vakantievoorbereiding past eigenlijk wel in dit bizarre jaar. Een jaar waarin al zoveel gebeurd is wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Dan kan dit er ook nog wel bij.

Eventjes een update. Vrijdag jl. belde Miranda naar onze reisorganisatie om te informeren waar onze tickets bleven. Toen kwam de mededeling dat er door alle coronaperikelen wat vertragingen waren ontstaan maar dat alle seinen nog op groen stonden. De tickets zouden zeer binnenkort opgestuurd worden en anders moesten we er maandag maar even weer een belletje aan wagen. En met deze wetenschap werd er alvast een auto gehuurd en handbagageruimte besteld bij Ryanair. Het zou immers allemaal goed komen.

Ware het niet dat mijn partner maandagmorgen een heldere ingeving kreeg en even op de website keek van het appartementencomplex waar we zouden verblijven. Volgens deze website waren ze nog gesloten….. Dus maar weer met de reisorganisatie gebeld. Die aangaven druk bezig te zijn met het bellen van allerlei hotels, resorts en appartementencomplexen omdat het al enige keren voorgevallen was dat de reizigers wel hun bestemming hadden bereikt om vervolgens de wrange constatering te hebben moeten slikken dat hun tijdelijke verblijfplaats dicht was.

En zo weten we nog steeds niet waar we aan toe zijn. Mocht het vrijdag rustig zijn op de website en mijn sociale media kanalen dan kunt u er vanuit gaan dat we toch nog zijn gevlogen. En anders komt er vast een update met de laatste ontwikkelingen. Dan ga ik waarschijnlijk ook nog een weekje door met ‘werken’ en begin ik aan mijn bezoeken aan enige dorpjes in de omgeving om de vakantiestemming te polsen en uit te werken. Waarbij ik ook op zoek moet naar een goede herinvulling van de adverteerderberichten want ik ben al dagen druk met allerlei reclame-uitingen in het voren te plaatsen zodat ik met een gerust hart tien dagen mediarust in kan bouwen.

Het is allemaal wat. Maar het kan nog veel erger hoor. Zie Max Verstappen die zich al maanden gefocust had op zijn eerste race. Dit seizoen is zijn laatste kans om de jongste wereldkampioen ooit in de F1 te worden. Eerst gingen de eerste races in rook op. En vervolgens zagen we zijn auto zich na elf ronden steeds langzamer over het circuit begeven. In Oostenrijk nog wel, daar waar hij al twee races gewonnen heeft. Hoe gedesillusioneerd moet je je dan voelen?

Misschien dat ik deze week het verhaal van vorig jaar nog even plaats, ‘De lokroep van de Belgische Ardennen’. Hoe zoet zijn die herinneringen nu? Wat zaten we op een pracht plekje en dat relatief gezien zo dichtbij. Ik zie ons er nog heel ontspannend heenrijden. Vaak gebruik ik zo’n laatste verhaal voor de vakantie om nog in vogelvlucht terug te kijken op het afgelopen jaar. Voor de mijmeringen bijvoorbeeld maar ook om terug te blikken op heftige gebeurtenissen. Zoals binnen onze voetbalclub waar we een inktzwarte decembermaand beleefden waarvan de effecten nu nog steeds na-ijlen. Om over de coronamaanden maar te zwijgen.

Gelukkig zijn daar de laatste weken wel steeds meer lichtpuntjes. Zo toog ik donderdag bijvoorbeeld naar Roodeschool om de wedstrijd Corenos – Middelstum te aanschouwen. Iets waar ik pas in de loop van de donderdag achterkwam dat deze wedstrijd was ingepland. En wat stond er een volk langs de lijn. Liefhebbers die allemaal blij waren dat de bal weer rolde. Afgelopen zondag pakte ik voor het eerst sinds lange tijd een kerkdienstje live mee. Niet goed nadenkend wilde ik naast broertje Jur neerploffen. Maar waar we wel onze bloedband delen doen we dat niet qua huishouden en dus moest ik een bankje naar achteren. Ik kan maar moeilijk wennen aan al die nieuwe regels.

Afijn, hoe nu verder? Wie het weet mag het zeggen. Ik ben zelf ook zeer benieuwd hoe de komende weken er uit gaan zien. Wordt het toch nog Tenerife of scoren we een last minute ergens in Nederland? Ook niets mis mee en mocht het mis gaan dan ben je zo weer thuis. En dat is misschien wel zo prettig in vergelijking met een paar weken extra zon ergens heel veel weg……

(Update: Vandaag zijn eindelijk de tickets binnengekomen. Extra kosten gemaakt omdat we in eerste instantie niet naast elkaar zaten. En een ander appartement aangeboden gekregen nadat het eerste appartement nog gesloten bleek te zijn. Wel op Tenerife overigens, dat scheelt…..)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69