Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Wilco Stollenga

Naam: Wilco Stollenga 

Adres, Woonplaats: Eppenhuizen & Groningen 

Leeftijd: 24 

Burgerlijke staat: Geen vaste relatie. 

Beroep: Student, dronepiloot en avonturier. 

Hobby’s: Roeien, wielrennen en calisthenics. 

Lievelingsgerecht: Gestoofde sukadelappen, aardappelen van eigen land en een groente. Een goede rode wijn misstaat niet. 

Mooiste film ooit gezien: The Big Short. Een kredietcrisis kan nu weleens worden getriggerd door Corona. 

Mooiste sportmoment ooit: Het roeien in de 8 met medestudenten die een jaar lang dagelijks trainen. Het samenspel, teamwerk en de uitputtingsslag geven een enorme kick. 

Mooiste boek ooit gelezen: Trendwatcher Adjiedj Bakas heb ik mogen ontmoeten en spreken over zijn nieuwste boek met visies op het platteland. Voor het mooiste boek tip ik Erik de Vlieger, de rauwe ondernemersverhalen blijven toch het mooiste. 

Kijkt het liefst naar: Twitter, het FD of Youtube. De tv is al een tijdje de deur uit. 

Beste popsong aller tijden: Spinvis – kom terug 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Oogcontact en een gevatte opmerking doen wonderen.

Mooiste plekjes van het Hogeland: De industrie in de Eemshaven of het schelpenstrand voor een frisse duik. Van dorpjes als Westeremden kan ik ook genieten. Met mijn drone kreeg ik afgelopen jaar door de droogte resten van borgen te zien. Het Hogeland kent een rijke historie. 

Favoriet vakantieland: De natuur in! Scandinavië. 

Mooiste stad: Groningen uiteraard. 

Favoriete auto: De originele Volvo V70. Karakteristiek, puur en verrassend snel. 

Waar heb je spijt van: Hiervan….. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Risico’s nemen en keihard failliet gaan. 

Droomvrouw/man: Een vrouw met een doel voor ogen. Kijk eens naar Manon van Essen. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Een avontuurtje. 

Hoogtepunt uit het leven: Het doorbreken met Agrifly en het netwerk wat ik daarmee heb opgebouwd. Internationale contacten die je levenslessen bijbrengen, waardevoller dan een som geld. 

Een concreet hoogtepunt is in zicht; het snelle internet in het buitengebied waarvoor ik mij met anderen heb ingezet. Ik herinner mij dat er in 2015 hard werd gelachen, mede door mijzelf, dat ik enorme hoeveelheden aan data moest verwerken en dat het ‘hoofdkantoor’ gevestigd is in Eppenhuizen, qua internet de slechtste locatie van Nederland.

Daarnaast was de reis naar Alicante op uitnodiging van de Europese Unie een memorabel moment. Jonge uitvinders kwamen hier samen op het hoofdkantoor Intellectueel Eigendom van de EU. Of een trip naar Londen met andere ondernemers om startups te bezoeken, erg waardevol.

De actieve boerengroep noem ik ook graag. Ik maak deel uit van een kern met een grote groep boeren die allen aardbevingsschade hebben. Wij lobbyen voor schadeherstel, spraken met dhr. Wiebes en zijn aan tafel komen te zitten met de overheid. Al is de aanleiding geen hoogtepunt, de verbondenheid en eensgezindheid onder de agrariërs is dit wel.

Nu we toch bezig zijn was de ontmoeting met de Koning in onze Eemshaven erg bijzonder. Hier mocht ik spreken over digitalisering en landbouw. Wij kwamen tezamen op de Ecolution en hebben een uur gevaren, wie maakt het nou zo intiem mee!

Dieptepunt uit het leven: Het soms onbegrepen worden. Het overlijden van mijn moeder en de oudere generatie, hier had ik graag nog meer van willen leren.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Stijn van Genuchten, directeur van Openluchtmuseum Het Hoogeland. We hebben namelijk eens een dubbelinterview gegeven, over de nieuwe en historische innovaties in de landbouw.

Wat wil je verder nog kwijt: Doe eens wat dingen waarvan je de uitkomst van tevoren nog niet weet! Dan krijg je het gevoel dat je echt leeft.

PS: als je een dronefoto of -film nodig hebt, hit me up!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69