Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Arnold Slager, Ongerust

Voor mij ligt een A4-je met alleen het woord ‘Ongerust’, als titel. Verder is het maagdelijk wit. Ik maak me een beetje zorgen over het vervolg. Gedachten die zwart op wit geschreven gaan worden zijn er wel, ze zijn nog niet geordend. Maar ik ben wel ongerust. Hetzelfde ongerust zijn voelde ik bij mijn moeder die op een dag de post op tafel deponeerde en naar een blauwe belastingenvelop keek (wat nu weer?!), die toen voor haar op tafel lag.

Mijn bijna blinde oma logeerde bij ons en zat aan dezelfde tafel te breien en tijdens het tikken van de breinaalden vertelde ze over vroeger, dat ze zich vaak ongerust maakte. Zeker tijdens de oorlog omdat haar kinderen ondergedoken waren. Ongerust zijn over de gevolgen van gebeurtenissen is van alle tijden geloof ik. Ik ben eigenlijk een optimist die probeert te genieten van het leven als het mogelijk is.

Dat het leven anders kan gaan verlopen bewijzen de afgelopen maanden. Zeker voor onze ouderen die het niet verdienen opgesloten te worden. Vergaande maatregelen maken mij ongerust. Wanneer dit mijn toekomst is gaat er een streep door. De pensioenpotten gaan overstromen door het overlijden van mensen die niet dood gaan aan een virus maar sterven van eenzaamheid. Zou het kunnen dat eenzaamheid het nieuwe sterven wordt?!!!

Nu kunnen we ons lot in handen van goden leggen en predikers ons dit aanraden maar de dood gaat gewoon zijn gang en de verrassing blijft wanneer. Maar door een handlanger op deze manier?!!! Dit moeten we toch niet willen. Natuurlijk is de economie belangrijk maar in deze crisistijd redden we het ook toch, dan maar een of twee stapjes terug.

Bangmakerij voor de toekomst door opiniepeilers die het altijd mis hebben, voorspellingen van banken die in tijden van hoogconjunctuur lucht verkochten en hun eigen zaken niet op orde hadden en gesteund moesten worden door ons belastingbetalers. Dat we nu eigenlijk gestraft worden door een toekomstige 1,5 meter maatschappij, is toch niet reëel? Er moeten plannen gemaakt worden om de boel weer op de rails te krijgen maar waarom zover vooruit kijken met voorspellen?

Benieuwd wie uitgevonden heeft om discriminatie, hetgeen de wereld uitgeschopt dient te worden, als afleidingsmanoeuvre te gebruiken om wereldwijd de corona naar een tweede plaats te verwijzen. Op welke plaats zou het staan wanneer het virus terugvecht? Toch is er gelukkig een natuurlijke manier om onrust bij mij weg te nemen.

Jonge mensen die verantwoording op zich nemen om een dochter of zoon op deze wereld te durven zetten, hun kind geboren zien worden, lief te hebben en groot te brengen net zoals onze ouders en voorouders het hebben gewild ondanks alle onrust in de wereld. Het zou prachtig zijn dat hun kinderen de kans krijgen om te studeren en uit te vinden om een humane, rechtvaardig, helemaal gelijk zijnde wereld verder te ontwikkelen. Mijn zegen krijgen ze!

Ongerust over een blauwe belastingenvelop die bezorgd is met de andere post en naast het A4 papier ligt is niet nodig omdat ik weet dat er een teruggave aan zit te komen. Sterker nog mijn A4tje is toch zwart wit geworden zonder racist te zijn.

Nold.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69