Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Zus Enzo Kunstglicées en Museum Helmantel Westeremden

De website is een uniek adverteerdersduo rijker. Misschien is adverteerderstrio nog wel een beter woord. Zus Enzo Kunstglicées is inmiddels een bekende naam op de website want tijdens het hoogseizoen was Ageeth Helmantel van Zus Enzo al enige jaren adverteerder. En ze is terug maar nu als middenadverteerder in nauwe samenwerking met Museum Helmantel uit Westeremden. Het museum van Henk en Babs Helmantel inderdaad. Waarbij Ageeth met haar winkel nu wel heel dichtbij het museum zit. Slechts een tiental meters verwijderd van de uitgang om precies te zijn.

‘Kunst voor een betaalbare prijs’, dat is nog steeds de slogan van Zus Enzo Kunstglicées! Met naast een uitgebreide collectie giclées ook de nodige kaarten, boeken en kalenders in de verkoop. Het hoeft waarschijnlijk geen nadere uitleg dat vooral het werk van kunstschilder Henk Helmantel centraal staat. Maar daarnaast ook volop aandacht voor andere, regionaal bekende schilders als Rein Pol en Theo Onnes.

Na het lezen van bovenstaand stukje vraagt u zich misschien wel af wat giclées zijn?! Dit zijn reproducties van zeer goede kwaliteit, met het blote oog moeilijk te onderscheiden van originele kunstwerken. Het is de beste reproductietechniek die op dit moment beschikbaar is voor fine art. De giclées worden ingelijst en de lijst kan zelf uitgezocht worden. Voor een uitgebreidere uitleg en voorbeelden verwijs ik u door naar de mooie website van Ageeth. Mensen kunnen bij Zus Enzo terecht voor het inlijsten van foto’s, kindertekeningen, posters, schilderijen etc.. Veel amateurschilders weten haar te vinden voor het inlijsten van hun werk.

En dit jaar is er dus de unieke adverteerderscombi met Museum Helmantel van Henk en Babs Helmantel. Henk hoeft zeer waarschijnlijk geen introductie meer. Zijn werken zijn over de hele wereld tentoongesteld. Zo was daar twee jaar geleden nog een grote expositie in Taiwan. En nu staat hij weer volop in de belangstelling n.a.v. zijn tweede overzichtstentoonstelling in het Drents Museum eind dit jaar. In 2013 mocht ik hem al eens uitgebreid interviewen. Onlangs maakte ik tijdens het hernieuwde introductiebezoek ook kennis met Babs Helmantel. Gastvrouw, PR-dame en administrateur in één en daarbij misschien ook wel een beetje het gezicht naar buiten toe.

Het jaar 2020 wordt hopelijk, ondanks de moeilijke Coronastart, een feestelijk jaar voor Museum Helmantel want dit jaar is het 35 jaar geleden dat Henk zijn eerste werken in De Weem kwamen te hangen. ‘Helmantel Thuis – 35 jaar Museum Helmantel’ is dan ook de naam van de nieuwe tentoonstelling die vanaf 1 juni tot en met eind oktober donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur te bezoeken is. In totaal zijn 66 werken van Henk zijn rijke oeuvre in al die jaren te bewonderen.

Na het bezoek aan De Weem kunt u dus met een gerust hart nog even doorlopen naar de kersverse winkel Zus Enzo Kunstglicéés van nicht Ageeth aan de Melkvaaller 2. Ageeth heeft in Loppersum aan de Molenweg ook nog steeds een showroom.

Babbelen met de familie Helmantel

Babbelen met Adriaan

Contactgegevens Zus Enzo: 0596-551346/06-57935660 of mail naar verkoop@zusenzo-kunst.nl.

Contactgevens Museum Helmantel: 0596-551466 of mail naar info@helmantel.nl (Vanwege de coronamaatregelen zijn er geen rondleidingen en worden er geen groepen toegelaten. Kaarten graag telefonisch of per mail reserveren).

Check ook gerust eens de mooie en uitgebreide websites: www.zusenzo-kunst.nl en www.helmantel.nl

Zowel Zus Enzo als Museum Helmantel zijn via Facebook te volgen: https://www.facebook.com/zusenzokunst/.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69