Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

TromgeROFFEL voor Voedselbank het Hogeland, deel IV

Weer terug naar het oude werken Wieb?

Ja, oude werken, nieuwe werken, we blijven aan het veranderen hé. Maar we zijn inderdaad per 1 juni gestopt met het bezorgen van de voedselpakketten in de ons omringende dorpen. Dat ging niet onopgemerkt voorbij hoor. Alle extra vrijwillige chauffeurs kregen van onze voorzitter Jan Hink uit Mensingeweer een mooie bos bloemen voor hun geweldige inzet en de vele kilometers die ze belangeloos gemaakt hebben.

We zijn nu terug bij af. Of te wel, onze cliënten komen ‘gewoon’ zelf hun pakket weer in Winsum ophalen. Gewoon tussen aanhalingsteken natuurlijk want er zijn strenge Coronamaatregelen getroffen. Maar leuk om ze weer te zien en even een praatje te maken. Dat mis je toch. Daarbij is deze manier van werken voor ons een stuk minder tijdrovend. 

Veel nieuwe cliënten mogen begroeten?

Dat valt gelukkig alleszins mee. Bij ons in de regio is het percentage gestegen met 3% terwijl deze cijfers landelijk veel hoger liggen. Misschien moet de klap nog komen maar hopelijk ontspringen we de dans. 

En jullie kregen onlangs hoog bezoek?

Nou ja, hoog bezoek, haha. We zijn allemaal vrijwilligers natuurlijk. Maar zowel de Stichting Voedselbank Stad Groningen als het Distributiecentrum hebben een nieuwe vrouwelijke voorzitter. En die voorzitters, Monique Beuving en Maria Jongsma, brachten jl. woensdag een eerste oriënterende werkbezoek aan onze voedselbank. Daardoor konden we mooi ervaringen en werkwijzen uitwisselen en kennis maken met elkaar. Iets waaraan we beiden voordeel hebben. We gaan dit dan ook vaker doen om de onderlinge samenwerking naar een hoger niveau te tillen. 

Verder nog bijzonderheden?

Verder weinig bijzonderheden hoor, het gaat weer zijn gangetje. We hebben productaanvoer genoeg en ook de financiële donaties blijven gelukkig binnenkomen. Misschien is het nog leuk om te vermelden dat een medewerker van de voedselbank Midden-Groningen, Hoogezand en omgeving dus, onze voedselbank bezocht heeft.

Ja, het was druk hier de afgelopen weken, haha. Die medewerker wilde wel wat meer weten over onze werkwijze betreffende de acquisitie alhier. Dat wij regelmatig de regionale pers benaderen en andere kanalen inschakelen om extra aandacht te vragen voor de situatie en onze organisatie.

En dat is mooi om te ervaren. Blijkbaar doen we hier iets goed en is dat onze collega’s opgevallen. Zo kunnen we leren van elkaars ervaringen. Want gezamenlijk hebben we maar één doel en dat is genoeg voedsel verstrekken aan die mensen die het door omstandigheden het hardste nodig hebben! Genoeg zo? Dan tot een volgende editie!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69