Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tien jaar en de versoepelingen

Afgelopen weekend stond vooral in het teken van ons tien jarig samenzijn. Uiteraard had ik daar een epistel over geschreven maar ook mijn partner sprong in de pen. En dat gaat voor natuurlijk. Zelf heb ik nog wel even zoetsappig en zwijmelend terug gedacht aan die bijzondere junimaand in 2010. Daar waar het allemaal begon. En de bijzondere gevoelens die bij dergelijke gebeurtenissen loskomen. Hopelijk zijn die voor de rest van mijn leven in mijn geheugen verankerd.

Afijn, dit heuglijke feit werd bij een van de hoofdadverteerders gevierd. Dit keer in Ten Post. Waar ze natuurlijk blij waren dat ze weer los zijn. Te lang een lege zaak, dat is een zaak van Jaap. Deze column staat dan ook een beetje in het teken van de versoepelingen. Want stukje bij beetje mag je steeds een ietsje pietsje meer. Gezelligheidsdier dat ik ben, kan ik daar alleen maar heel blij om zijn. En dus togen we na Ten Post naar Loppersum waar voor het eerst in drie maanden weer een verjaardag gevierd werd. Kleinschalig en over meerdere dagen uitgesmeerd, maar toch. Het begin is er gelukkig weer.

En als alles meezit dan hebben we op het moment van publicatie pa zijn verjaardag gevierd in de frisse buitenlucht rondom Wiemesheerd. Dubbel acht staat er inmiddels achter zijn naam en leeftijd. Op naar de negentig dus. Wat een ongelooflijke leeftijd inderdaad. En still going strong, mag ik wel zeggen. Ik heb hem in de tussentijd een paar keer vanachter het raam op twee hoog gezien. Even een belletje en een zwaaitje. Dat was het wel. Maar gelukkig zijn ook hier de regels versoepeld en mag pa meerdere keren per week bezoek ontvangen. Dat zou toch tijd worden ook. Want het niet kunnen bezoeken van je dierbaren is misschien wel een van de meest ruwe regels in Coronatijd…..

Wat kan ik genieten van mijn zaterdagse loopjes naar het voetbalveld waar weer volop getraind wordt. De hond gaat steevast mee en er is altijd wel een bekende waar even tegenaan gekwalmd kan worden. Dat breekt de dag toch mooi even. Zelf zijn we met Middelstum 4 ook weer los. En dat heb ik geweten. Waar we normaliter alleen voor de partij van de partij zijn, ondergingen we nu onder auspiciën van Frans de Bont zowaar heuse oefeningen.

En daar waren de nodige afwerkoefeningen in verwerkt. Eerst door de lucht een lange bal geven en vervolgens na het op je beurt wachten zelf afwerken van buiten de zestien. Daar ging het mis. Ik zal wel een spiertje in het bovenbeen verrekt hebben want de training was direct ten einde. Had ik nu van te voren toch maar een betere warming up gedaan. Want de weinige blessures die ik gehad heb de laatste jaren, twee slechts, zijn bij het klimmen der jaren ontstaan na een slechte warming-up. Dit was dus weer een waarschuwing van het lichaam.

Wel kon ik mij nog ten nutte maken door een tiental afzwaaiende ballen uit de sloot te halen. Het vizier stond nog niet bij iedereen direct op scherp. Maar ook hier is de kop er af en zijn we blij dat we weer los mogen. Zaterdag brengt FC Groningen on Tour ook nog eens een bezoek aan Middelstum. Al die sportende en blije kinderen, dat is ook iets om je op te verheugen zeg. En wat te denken van de eerste hoofdbestuursvergadering sinds lange tijd in de kantine waar we op gepaste afstand toch blij waren dat we elkaar weer konden ontmoeten in het clubgebouw.

Zo worden zaken langzaam maar zeker weer ietsjes normaler. Maar als ik dan de Facebookherinneringen zie van The Music Boys in een bomvolle kantine tijdens de voetbalslotdag in 2019 dan weet je dat er wel degelijk iets veranderd is. Veel horecaondernemers worstelen met de anderhalve meter maatschappij waar het niet of heel moeilijk te handhaven is. Zeker niet na een of meerdere alcoholische versnaperingen. Dan wordt toch de toenadering gezocht.

En dan te bedenken dat je wel met driehonderd mensen in een vliegtuigje mag, hutje mutje. Ook iets om naar toe te leven? In Zuid-Europa kunnen ze onze zuurverdiende euro’s wel gebruiken. Wie had dat medio april kunnen denken? De onzichtbare vijand is nog aanwezig en breekt af en toe zo weer uit. Maar hopelijk hoeven we nooit meer collectief in quarantaine!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69