Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Keek op het Kwartaal met Ben Hoeksema van Hoeksema Schilders

Jammer man, dat het Bedrijvenvoetbal in Bedum dit jaar niet door gaat!

Absoluut, maar ook helemaal niets aan te doen. En zo kun je toch zien hoe betrekkelijk het allemaal is. We zagen het natuurlijk al enigszins aankomen toen we eind maart ons interview hadden voor het Bedrijvenvoetbalmagazine. Als altijd keek ik naar dit evenement uit en dit jaar inderdaad nog meer omdat Hoeksema Schilders voor twee jaar hoofdsponsor van dit prestigieus toernooi geworden is. Een toernooi waarbij ik zowel als speler, sponsor en vrijwilliger al jarenlang heel veel plezier aan beleef. Ik vond het dan ook een eer om gevraagd te worden ons bedrijf tijdens dit toernooi groots te mogen presenteren. Iets wat je gegund wordt.

Maar hé, niet te lang getreurd natuurlijk, volgend jaar weer een kans hoor. Jij pakte de signalen in elk geval goed op toen ik aangaf drie jaar geleden veel mooie reacties op ons interview te hebben gehad. Deze nieuwe ‘Keek op het Kwartaal’-reeks lijkt mij een mooie rubriek toe om het reilen en zeilen binnen Hoeksema Schilders Bedum onder de aandacht te brengen.

Want er is in drie jaar tijd veel veranderd?

Dat kun je gerust stellen ja. Zeker wanneer ik lees dat we toen nog maar met zijn drieën aan het werk waren. Inmiddels heb ik zes mensen in dienst en ben ik zelf uiteraard ook alle dagen druk bezig. Het wagenpark heeft zich uitgebreid naar vijf busjes en (vooral) voor onze GlansGarant klanten hebben we een ‘wasinstallatiemachine’ aangeschaft waarmee we de woningen nog beter schoon kunnen maken! We blijven in beweging dus.

Veel last van het Coronagebeuren?

Wel een beetje in de zin dat sommige opdrachten zijn uitgesteld. Maar we zitten bijna tot het eind van het jaar al vol met werk dus hebben we helemaal niets te klagen. Ook in de afgelopen wintermaanden konden we met zijn allen volle bak door met allerlei binnenklussen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.

Je partner heeft het ook weer lekker druk?

Een gedeelte van het wagenpark.

Roosmarijn kan gelukkig ook weer los. Zij is samen met Marlous de Blecourt mede-eigenaar van PUURR schoonheidssalon in Bedum. Acht weken lang mochten ze hun klanten niet helpen, je begrijpt dat ze stond te popelen om weer los te kunnen. Inmiddels zijn ze al weer drie jaar onderweg met PUURR en het gaat goed. Ook zij hebben iemand aan moeten nemen om alle klanten tijdig en adequaat te kunnen helpen.

Nog vakantieplannen?

Die hadden we wel maar die kunnen eerst in de ijskast. We zouden namelijk twee weken naar Denemarken gaan maar dat hebben we gecanceld. Wel willen we in augustus nog een weekje in Nederland weg, als dat mogelijk is. Dan kunnen we het vakantiegeld mooi in eigen land besteden, dat vind ik wel zo’n prettig idee.

Naast ondernemer en schilder ben je ook nog leraar?

Ik word in de wintermaanden inderdaad ingehuurd als praktijkdocent door de schildersvakopleiding in Assen. De school waar ik zelf ook op gezeten heb en waar ik mijn MBO-4 diploma behaalde. In de jaren erna is het contact er altijd wel gebleven en zes, zeven jaar geleden was daar de vraag of in aankomend schilders de fijne kneepjes van het vak bij wilde brengen.

Een mogelijkheid die ik met beide handen heb aangegrepen. De klassengrootte varieert van vijftien tot soms wel dertig leerlingen. Les geven vind ik heel leuk, het geeft ook een mooie afwisseling met het praktijkwerk. Wel was het door de drukte wel eens schipperen de afgelopen wintermaanden, tussen de lessen door hing ik dan ook regelmatig aan de telefoon.

Hoe lang ben je eigenlijk al weer bezig?

Een mooie buitenklus.

Ondanks dat ik ‘nog maar’ 27 jaar op de levensteller heb, ben ik toch al weer acht jaar eigen baas. In  2012 was daar de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. In 2016 heb ik dit bedrijfspand aan de Verbindingsweg in gebruik genomen. In combinatie met de stijgende omzetgroei in de afgelopen jaren, zijn ook dit mooie mijlpalen waar ik met plezier maar ook met gepaste trots op terugkijk!

Wil je verder nog iets kwijt?

Dit lijkt mij voor de eerste Kwartaalkeek wel voldoende toch? In de septembereditie zal ik je bijpraten over het GlansGarant Onderhoudsplan. Dat is ook wel iets waarmee we ons onderscheiden. Daarbij heb ik je nog niets over mijn voetbalambities verteld. Maar dat is voor later hoor, we gaan eerst de drukke zomermaanden tegemoet. Hopelijk werkt het weer mee want er moet nog wel het een en ander gebeuren….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69