Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het gastenboek van Steakhouse ‘De Kleine Munt’, deel V

De vijfde bijdrage uit de hopelijk nog lang niet opgedroogde reeks ‘Het gastenboek van de Kleine Munt’ is een gedenkwaardige. Geschreven in de tijd dat het restaurant van hogerhand gesommeerd werd om te sluiten. In de tijd van het coronavirus en de bijbehorende coronavrees inderdaad. Een tijd om nooit meer te vergeten. En een hard gelag, om het maar eens zachtjes uit te drukken. Waar je doorgaans over de koppen kunt lopen, ligt de zaak er nu stil en verlaten bij.

Maar de crew gaat niet bij de pakken neerzitten hoor en hoopt u snel weer te mogen begroeten. Tal van (schuur)klusjes worden momenteel uitgevoerd en de zaak wordt grondig geschrobd en schoon gesopt.. In zo’n  crisistijd is daar gelukkig altijd nog het gastenboek. Wat zalvend werkt als ware het een bijbel en psalmboek ineen. De laatste krabbel werd vlak voor sluitingstijd geschreven. Leuk en bemoedigd om al die leuke en lieve schrijfsels terug te lezen. Het smaakt naar meer en naar een snelle heropening. Och, was het maar eind april of toch nog later? Wie weet wanneer we weer los mogen?

Als altijd werd het grote zwarte boek met een glimlach doorgeworsteld door de auteur in dezen. Krabbels in het Gronings doen het altijd goed, kwam ik achter. Vol met passie, energie en gevoel geschreven. ‘Doar wor je nooit zat van!’ Ook tijdens deze vijfde editie uiteraard weer het nodige buitenlandse ‘geweld’. Tja, menigeen kan Termunten wel een uithoek vinden maar tussen Scandinavië en de Mediterrane ligt het mooi centraal gelegen. Dat is ook een manier om er tegenaan te kijken natuurlijk. Omdenken in crisistijd inderdaad.

En daardoor is het ook nu gelukt om een kleine dertigtal krabbels van een soort van digitale eeuwigheidswaarde te voorzien. Opgetekend in het tijdspad oktober 2018 tot en met maart 2020. En een maand later al weer over u uitgestrooid als humus voor vruchtbare kleigrond.

Krabbbels door u wellicht aan het papier toevertrouwd onderweg naar de uitgang of naar de toiletten. Dat laatste zou mij niets verbazen gezien twee pikante krabbels die hieronder opgenomen zijn. Genoeg voorinformatie lijkt mij zo, het is nu tijd voor het echte werk. Stel de grote boodschap nog maar even uit en gaat u er maar weer goed voor zitten! Graag tot ziens hoor, op naar deel VI!

‘Weer heerlijk gegeten, rib-eye rules!’

‘This place is still #1’

‘Super lekker gegeten, grout’n oet Nei Beerta’

‘Heb mijn eerste date hier gehad. Het was heel gezellig en het eten smaakte naar meer. Dank u wel!’

‘Jaarlijkse broers- en zussenuitje was weer zeer geslaagd. Bedankt en tot volgend jaar.’

‘Ontvangst prima, verzorging top!’

‘Kiek’n hou’t er mörgen weer oetkomt. Lekker!’

‘Dat wordt weer schiet’n met ‘n boog morgen!’

‘Traktatie van de kinderen ter ere van ons 30 jaar huwelijk. Groet’n oet Steem!’

‘We hebben super lekker gegeten. Groetjes, de naaidames uit Uithuizermeeden.’

‘Ik kom hier zo vaak en ga altijd met een glimlach weer naar huis….’

‘We hebben weer heerlijk gegeten met tien mensen aan een zeer gezellige hoektafel. Dank!’

‘Es hat sehr gut geschmeckt! Mit viele Liebe angerichtet!’

‘Fantastisch, wij waren met 16 personen aan het eten (verjaardagseten).’

‘’t Kon minder. Vlees zit nog tussen de koezen. Gain pulkstokken…..’

‘We komen beroerd hier weg. Konden niet stoppen met eten, zo lekker.’

‘Thank you for great food and drinks. See you nex time. Love from Denmark.’

‘Zoals altijd verrukkelijk! Groeten uit Zaandam.’

‘Eten was heerlijk en zeker niet weinig. Bedankt dus voor de doggybag!’

‘Waren zum 1. Mal hier essen….. Es war soooooo lecker! Uwe und Heidi aus Wolfsburg.’

‘Joël, ik zoek verkering. Bel mij!’

‘Australië, Lutjegast, Scheemda, Middelstum. Fam. Klaver was hier voor een heerlijk etentje zoals altijd. We hebben genoten.’

‘Harregat zeg, het was weer gruwelijk lekker!’

‘Marijke is een lieve serveerster!’

‘kHeb mie haildail volvreet’n doan! Lekker man!’

‘Was hail aangenoam. Niks nait aan aargerd!’

‘Wij als echte Termunters mogen er trots op zijn dat er zo’n goed restaurant in ons dorp aanwezig is. Het was weer heerlijk, complimenten!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69