Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wat een verbindingen…..

Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen twee weekenden. Weekenden vol met gezelligheid en mooie, verbindende bijeenkomsten. Bijeenkomsten waarin jubilea gevierd werden, spelplezier uitgestraald maar ook informatie uitgewisseld. En dat allemaal in het kleine dorpje Middelstum waar gelukkig veel mensen elkaar kennen, stimuleren om tot grote hoogtes te reiken en waar nodig om elkaar denken….

We moeten dit relaas maar beginnen op de eerste novemberdag. Toen de Club van 50 van de voetbalclub bijeenkwam in de kantine van de Hippolytussporthal. Dik veertig clubleden genoten van een Brouwers stamppottenbuffet, vergaapten zich aan het nieuwe kunstgrasveld en hingen aan de lippen van Drewes Wildeman die in een notendop zijn levensverhaal met ons deelde.

En dit verhaal eindigde uiteraard met alle mooie ontwikkelingen op zijn Landgoed DeCamping in ’t Zandt. Een sociale ontmoetingsplek waar ruimte is voor alles en iedereen en waar jong en oud zich thuis kan voelen. Hij nodigde ons dan ook van harte uit om een keer langs te komen. Iets om in het achterhoofd op te slaan.

We springen eerst even een dagje over en komen dan uit op de zondag. ’s Middags eerst met mijn familie op Ewsum gezeten om een soort van Hightea te nuttigen. Een jaarlijkse traditie ter herdenking en viering van de trouwdag van onze ouders, inmiddels al weer 64 jaar geleden. Op een prachtige locatie werden we gastvrij ontvangen en getrakteerd op tal van plaatselijke lekkernijen. Pa genoot als vanouds en blijkt ook op 87e jarige leeftijd zijn mannetje te staan op het gebied van het verorberen van lekkere stukjes gebak.

Daarna holde ik door naar Zalencentrum Vita Nova waar een surpriseparty georganiseerd werd voor Klaas Oomkens die onlangs 65 jaar geworden is. En ook nog eens hernieuwd getrouwd met zijn Elly. Koud terug van een mooie huwelijksreis naar Egypte wachtte hem een mooie party te midden van familie, vrienden, personeel, damgenoten en collega-ondernemers. Aangenaam verrast maar ook aangedaan door alle mooie loftuitingen en ook nog eens tien gratis danslessen rijker. Dat wordt oefenen geblazen.

Het was een enerverend weekend derhalve en daardoor moest ik mij zaterdagavond flink oppeppen toen ik door een afzegging in moest vallen voor een spooktochtrondje Middelstum. Met een middagje Middag-Humsterland nog in de benen, waar we in het prachtige Feerwerd met tegenstander Ezinge de punten deelden (einduitslag 3-3), lag het bankje ook wel lekker. Maar in het bos waren inmiddels al de nodige spookgeluiden waar te nemen dus het zou sowieso een onrustige avond worden.

En wat hadden een honderdtal vrijwilligers toch weer een huzarenstukje in elkaar gezet. Onderweg kwamen we prachtige creaties tegen waarbij bekenden onherkenbaar waren weg geschminkt. De eerste locatie zette ons direct al in vuur en vlam. Want de tocht door de tuinen van borg Mentheda zullen we niet licht vergeten. Wat een pracht plekje om je als spook helemaal uit te leven.

Volgens mij heerste er ook nog eens de pest en werden we vastgeklampt door mensen die om een aalmoes bedelden. Ook het tochtje in de boot onder het Boterdiepse Balkje door maakte indruk. Daarna volgde nog een moerassige tocht door het oude en het nieuwe bos waarna we opgelucht terugkeerden in Vita Nova. Een prachtige ervaring rijker, hulde aan onze spookcommissie!

Wat een indrukken zeg. En een week eerder hadden we reeds het vijfjarig jubileum van eetcafé Brouwers mogen vieren. In het bomvolle eetetablissement aan de Heerestraat traden twee bands op en vervolgens was het gezelligheid troef. Dat was het een dag eerder ook al het geval tijdens het klaverjassen en het sjoelen in de kantine van de Hippolytushal. Daar waar komend weekend het nieuwe kunstgrasveld feestelijk zal worden geopend en een dag later al weer een disconight op het programma staat.

Het is soms niet meer bij te houden wat er in Middelstum allemaal wel niet gebeurd. Om even bij te tanken, ontvluchten mijn partner en ik dan ook aankomend weekend ons dorpje voor een paar dagen Valkenburg. Ook niets mis mee inderdaad al zullen mijn gedachten af en toe nog wel even naar noordelijke oorden afdwalen. Want wat voor gekkigheid zal zich daar dan weer afspelen? Doet niets, heel veel mensen genoten ook de afgelopen dagen van de nodige gezellig- en saamhorigheid. En dat is iets waar een klein dorpje groot in kan zijn. Samen de schouders er onder en genieten van elkaars talenten en inzet, dan kom je als gemeenschap heel ver…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69