Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bijzondere ondernemersgesprekken bij Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn

Woensdag 30 oktober 2019 was de laatste woensdag van de maand. En op laatste maandwoensdagochtenden vindt vaak een bijeenkomst van de Open Coffee Club ’t Hogeland plaats. Waar mogelijk probeer ik deze woensdagochtenden vrij te houden. Want naaste leuke contacten en verhalen, kom je vaak op de mooiste plekjes in de provincie terecht. Altijd goed voor de nodige nieuwe indrukken en inspiratie. In dit geval dus opgedaan bij Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn. Daadwerkelijk binnen geweest was ik er nog nooit. Wel regelmatig langs gefietst op het mooie slingerpaadje tussen Warfhuizen en Leens.

Dit keer werd de stalen fietsros echter thuis achtergelaten en was het pa zijn Rover zijn beurt om mij op de plaats van bestemming te brengen. Dat ging nog niet zo eenvoudig want het was eerst krabben geblazen om weer wat zicht te krijgen. Maar daarna strekte het Groninger Hogeland zich in al haar volle en zonnige glorie voor mij uit. Na het tankstation in Wehe sloeg ik linksaf en niet veel later lachte de Waddenfun-locatie mij al toe.

De terugweg heb ik overigens via Warfhuizen afgelegd en onderweg moest ik nog even glimlachen toen ik het bankje in de bocht zag staan waar ik vaak rond 07.30 uur een broodje nuttig wanneer ik in de zomermaanden om 05.00 uur op de fiets stap en die kant op ga. Hij staat er gelukkig nog steeds.

Eenmaal binnen werden we gastvrij onthaald door gastvrouw Siegrid Hekma die boven op kantoor de kachel al heerlijk en hevig had snorren. Op deze plek konden we enerzijds genieten van de binnenlocatie waar op 2, 5 en 8 meter hoogte allerlei klimattributen in de lucht hangen. Wanneer je echter naar buiten kijkt, word je betoverd door de uitgestrektheid van de landerijen waarop een boer rustig voort ploegde. Omringd door ik meende meeuwen die zich te goed deden aan allerlei landlekkernijen….

Afijn, we lieten ons de koffie en het plakje cake goed smaken en toen we uiteindelijk allemaal met een mannetje of tien binnen waren, volgde een voorstellingsrondje. Daarna vertelde Siegrid ons iets over de ontstaansgeschiedenis van dit klimparadijs, ook nog eens het grootste indoor klimpark van Nederland! En in 2017 winnaar van de award ‘Mooiste uitstapje van 2017’. Dat moet wel hordes klimmers naar Wehe trekken denk je dan maar soms worstelt ook Siegrid wel eens met haar marketingstrategie waarmee deze prachtige locatie ook onder het Hogelandgebied in de rest van Noord-Nederland onder de aandacht gebracht kan worden. En wat te denken van de strenge veiligheidseisen die er zijn.

En zo word je deelgenoot van de mitsen en maren en plussen en minnen dat het ondernemerschap met zich meebrengt. In het gezelschap was ook een nieuw gezicht te ontdekken. Die toen hij de kans kreeg om zijn relaas te doen een energietransitieverhaal uit de doeken deed die onze voorstellingsvermogen ver te boven ging. Allerlei scheikundige termen en formules vlogen ons om de klapperende oren.

Hadden we maar zo een genie in ons midden zitten? Zelf gaf hij aan vroeger het predicaat hoogbegaafd mee te hebben gekregen. George zat met open mond naar hem te luisteren maar was hem binnen de kortste keren kwijt. Gelukkig diepte Herbert een visitekaartje uit zijn binnenzak. Je zag hem tijdens de uitleg in zijn geheugen graven, daarbij zijn uitgebreid netwerk doorbladerend.

Uiteindelijk kwamen de verlossende woorden: ‘Bel mij later maar even op want volgens mij ken ik iemand die je in dit proces uitstekend zou kunnen ondersteunen!’ En zo werd deze woensdag hopelijk de connectie gelegd waardoor een aanstormend ondernemer iets heel moois op het gebied van energiereductie en werkgelegenheid zou kunnen gaan realiseren in dit prachtig gebied.

Wat zou het toch mooi zijn wanneer op een mooie herfstochtend in 2019 een energierevolutie is ontketend die zijn weerga niet kent. Ik fantaseer er inderdaad lustig op los, hierbij ongetwijfeld geïnspireerd door de mooie omgeving. En dat ik hiervan getuige heb mogen zijn. Ik ben inmiddels al weer benieuwd waar we eind november verwacht worden. Vast weer op een mooi plekje te midden van (aanstormende) ondernemers vol met bijzondere verhalen….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69