Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Topkorpsen naar Taptoe Uithuizermeeden

Zaterdag 5 oktober 2019 zal de traditionele Taptoe in Uithuizermeeden worden georganiseerd. Afwisselende en hoogwaardige muzikale shows zullen voor jong en oud gratis te aanschouwen zijn op het rode Johan van Veenplein. De Taptoe in Uithuizermeeden is elk jaar met zo’n 3.000 toeschouwers een van de grootste burgertaptoes van Nederland. 

Afsluiting Eemsmondweek

Waar de ‘taptoe’ oorspronkelijk een militair trompetsignaal was om aan te geven dat soldaten uit de kroegen naar de kazernes moesten terugkeren en dat de kroegbazen ‘den tap toe’ moesten doen geldt de Taptoe in Uithuizermeeden als afsluiting van de 3-jaarlijks terugkerende Eemsmondweek. Nationale topkorpsen zullen met muziek en show jong en oud vermaken op de rode stenen van het Johan van Veenplein. 

Nationale toppers

Met het vastleggen van de topkorpsen Showband Sternse Slotlanders (Franeker), Drum- en Showfanfare Jong Advendo (Sneek), Vrijwillig Fanfarekorps der Genie (Vught) en Jong Flora & Floraband (Rijnsburg) is de organisatie wederom erg tevreden. De organisatie is blij een gevarieerd programma te hebben kunnen samenstellen. Voor jong en oud zijn er korpsen vastgelegd zodat voor ieder wat wils op het Johan van Veen is te zien.

Zaterdag 5 oktober zullen de korpsen zich vanaf 18.40 uur voorstellen aan Uithuizermeeden middels een Streetparade door het hele dorp. De aanvang van de Taptoe is om 20.00 uur aan het Johan van Veenplein.

Het spektakel is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er een (beperkt) aantal tribunekaarten beschikbaar voor €5,00 euro per stuk verkrijgbaar via Stichting Dorpsbelangen Uithuizermeeden. De kaartverkoop gaat binnenkort van start en zal aangekondigd worden via de Facebook pagina van Dorpsbelangen Uithuizermeeden.

De organisatie is nog op zoek naar sponsoren en heeft hiervoor verschillende, laagdrempelige sponsorpakketten beschikbaar. Voor meer informatie kunnen sponsoren contact opnemen via taptoeuithuizermeeden@gmail.com.

Voor nog meer informatie over dit bericht kan contact opgenomen worden met Han Tiekstra: 06- 29030203

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69