Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jonge honden

Foto: Mandy Bol Fotografie

‘Middelstum, bedankt voor de prachtige avond!’ ‘Daar sluit ik me volledig bij aan. En een groet aan allen die aan het slagen van de avond hebben meegedaan. Super!’ Ik lees nog even de appberichtjes door n.a.v. de jubileumwedstrijd (oud en jong) Middelstum vs Oud-FC Groningen. Beide interim gastcoaches genoten net zo veel van deze wedstrijd als eenieder die er bij mocht zijn, in wat voor hoedanigheid ook. Een weerzien met oude bekenden werd het, mensen op en rond het voetbalveld die je er normaliter niet zo vaak meer ziet. En dat allemaal in een prachtige ambiance.

Het leverde hilarische en legendarische taferelen op. Wessel die na acht jaar zijn kicksen weer van zolder getrokken heeft en waarvan de noppen bij het aantrekken van de schoenen zomaar spontaan afbreken. Maar weggooien ho maar, in die schoenen zitten net zoveel goals als mooie verhalen. En wat te denken van die heerlijke streep van onze Stadse Wepe Huizinga die doelman Johan Tukker verschalkte en ‘ons’ zelfs op een voorsprong zette.

De mooie vader en zoon momenten bij de families Verkerk, Van Dam en Bos. Wally Waalderbos die de jonge Verkerk even poort. Zoals hij ooit in een grijs verleden Atletico Madrid vernederde. De met veel gevoel getrapte stift van Hugo die zelfs Zwerver stilt krijgt en naar adem doet snakken. Good old Henk Medema waarop de jaren maar geen vat krijgen. En zo kunnen we nog wel even een tijdje doorgaan. 85 jaar bestaat onze voetbalvereniging en dat werd op een gepaste wijze gevierd. Dat er na een uur voetbal 2-6 op het scorebord stond, deerde niemand bij de thuisspelende blauwhemden. Die koesterden mooie kleedkamermomenten voor en na de wedstrijd waarin talloze herinneringen werden opgehaald.

Wat moet scorebordman Hendrik de Veen een prachtige dag gehad hebben. Al 25 jaar onomstreden de stand bij houdend van ons vlaggenschip. Eerst in de weer met houten bordjes, tegenwoordig volstaat een druk op de knop. Een mooi trainingsjack en shirt van de VV was zijn deel. En een ereronde over het hoofdveld in een kar achter de trekker van Jan Dijk.

Na die tijd ging het feestgedruis vrolijk verder. Man, wat ging het mooi. Een volle kantine die er maar geen genoeg van kreeg. Die het slot van het seizoen 2018/2019 het liefst nog weer een uurtje uit wilden stellen. DJ Sieme met zijn dames die er voor de zoveelste keer een feest van maakten. The Music Boys nieuwe stijl die naar eigen zeggen hun beste optreden van de laatste jaren verzorgde. Nagenietend van REM, De Dijk (Niemand in de stad) en Another 45 miles van Golden Earring kan ik ze geen ongelijk geven. Binnenkort maar weer van ze genieten tijdens Kleintje Woodstock op zaterdag 31 augustus in het Asingapark. Een mooi vooruitzicht na de vakantie op een prachtige locatie.

Na die tijd zelfs nog even in Vita Nova beland. Om al het moois nog even te rekken. Om nog even na te genieten van de dag die in de regen begon maar waar negen ouders veel voetbalplezier beleefden tegen twaalf jonge voetbalmeiden. Zoals zoveel pupillen de strijd aangingen tegen hun ouders tijdens de slotdag waar het traditionele hutspottoernooi uiteraard weer gespeeld werd onder steeds beter wordende weersomstandigheden…..

Het zit er eerst weer op, bedenk ik mij met een vleugje weemoed. Hoewel ons nog een sportief weekje Bedrijvenvoetbal en wielrennen in Bedum staat te wachten. En dat in het weekend dat pa op vaderdag zijn 87e verjaardag vierde in Loppersum. Aan de vooravond van zijn verhuizing naar Wiemersheerd in hetzelfde Loppersum. Wat een verandering ook weer op zo’n respectabele leeftijd. Benieuwd hoe hij zich hier doorheen slaat.

Als verjaardagcadeau had ik ‘Ruim leven’ voor hem gekocht, het door Bo Scheeringa gemaakte (foto)boek over ons prachtig gebied. Per toeval bleek er nog een foto in te staan van het huis in Onderdam waar hij in 1932 geboren is. Vlakbij de mooie molen aan het water. Toen ook nog een jonge hond.

Inmiddels is hij op zijn oude dag toe aan zijn zesde verhuizing waarvan de derde in vijf jaar tijd. Toch hoop ik dat er ook nu nog mooie herinneringen gemaakt gaan worden. Net zoals ik die heb aan zaterdag 15 juni 2019. De dag dat vergane glorie weer ouderwets opgepoetst werd en we even teruggingen naar de tijd waarin je dacht niet kapot te kunnen gaan…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69