Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

‘Bedum Broest’ nu ook op het Bedrijvenvoetbal…..

Wat was het muziekfestival Bedum Broest eind vorig jaar toch een overweldigend succes. Op dertien locaties in Bedum traden maar liefst dertig muzikale acts op met daarin één of meerdere muzikanten uit een van de dorpen van de voormalige gemeente Bedum. Het was regelmatig dringen geblazen om ergens binnen te komen. Kortom, een dag om niet snel te vergeten en die naar meer smaakt. En voor de vraag of er meer komt kunnen we eigenlijk niet om Jolanda Dijkhuis heen. 

‘Bedum Broest’ en het Bedrijvenvoetbal 

Want met Jolanda Dijkhuis hebben we een van de initiatiefnemers van ‘Bedum Broest’ te pakken. Samen met Chris Schutter, Roos Hoogeveen, Marco Veldman en Dion Bouwes liet ze Bedum vorig jaar swingen. En als geboren en getogen Bedumer, sinds 2011 na wat omzwervingen teruggekeerd naar haar geboorteplaats en inmiddels aan de voet van de ‘Schaive Toren’ wonend, heeft ze natuurlijk al wat inside information opgebouwd over hoe Bedum in beweging te krijgen…..

En nu is er dus ook de connectie met de organisatie van het Bedumer Bedrijvenvoetbal. Jolanda hierover: ‘Tijdens ‘Bedum Broest’ waren Rob van der Werf en Peter van Dijken aandachtige toeschouwers en zij bleken zeer enthousiast te zijn over het evenement. En dus ontstond al snel het idee om ‘Bedum Broest’ aan het Bedrijvenvoetbal toe te voegen als een soort van kleintje ‘Bedum Broest’. We zijn nog volop bezig om de ideeën verder uit te werken maar we proberen in beide feesttenten volop variatie aan te bieden met voor ieder wat wils. Van rock via hollandstalig naar Groninger nummertjes, als het maar swingt. Het mooie van de opzet is dat alles kan. Zolang de muzikanten maar een link met een van de dorpen uit de voormalige gemeente Bedum hebben.’

‘Ik denk dat beide evenementen elkaar heel goed kunnen versterken. Wij brengen enorm veel Bedumer muziektalent mee maar kunnen als bestuur weer leren van de organisatie van het Bedumer Bedrijvenvoetbal. Hoe zij zaken aanpakken bijvoorbeeld waarbij elk bestuurslid een eigen takenpakket heeft waardoor het evenement elk jaar weer op grootse wijze voor elkaar gebokst wordt. Want ‘Bedum Broest’ smaakt zeker naar meer maar heeft ook de nodige voorbereidingstijd gekost. In 2020 willen we graag een vervolg aan het festival geven. Met in 2019 dus een mooi uitstapje naar een ander groot feest!’

Dorpencoördinator

Jolanda heeft wel wat met muziek. En dat is nog zachtjes uitgedrukt. Vorig jaar speelde ze met een groepje muzikanten van ‘haar’ brassband de Bazuin uit het Friese Oenkerk op Lowlands, in een klein tentje dat moest worden ‘geduwd’ door het publiek. Het werd één groot feest! Magische momenten die tijdens ‘Bedum Broest’  terugkeerden op het netvlies. Naast haar muziekpassie heeft Jolanda ook een passie voor het mooie Groninger Hogeland met haar (kleine) kernen.

Van elke dag een leuke dag maken!

Jolanda heeft één ambitieuze doelstelling: ‘Ik probeer van elke dag in ieder geval een mooie dag te maken en daarmee een leuk leven te leiden. Daar moet je je best voor doen en met mijn werk, de ontmoeting met allerlei leuke mensen, creativiteit, de vrijheid die ik ervaar om mijn werk uit te voeren en een beetje pionieren gaat dit heel goed! Daarbij hou ik wel van een feestje, zeker als er leuke muziek is en er gedanst kan worden. En dus wordt de 30e jubileumeditie van het Bedrijvenvoetbal in Bedum ongetwijfeld één groot feest!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69