Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Gerda Klooster, de verbindende schakel tussen het UMCG en de Bedumer Winterloop

Ergens zinde het Gerda Klooster niet dat er in Bedum zo’n mooie Winterloop werd georganiseerd en dat de opbrengst vervolgens naar het KWF in Amsterdam ging. Niets ten nadele van dat fonds natuurlijk, maar toch. Ze was destijds nog niet eens in de fondsenwerving actief bij het UMCG maar het begon steeds meer te  borrelen. Wat leidde tot mailcontact met voorzitter Klaes Hoekstra en uitmondde tot een innige samenwerking in de laatste jaren.

Tot Gerda haar groot genoegen gaat de steeds groter wordende opbrengst van de Winterloop de laatste jaren steevast naar het UMCG Kanker Researchfonds in Groningen. ‘Mooi dichtbij en dus herkenbaar voor de deelnemers en andersom komen de betrokken artsen ook graag naar Bedum voor een presentatie of om mee te lopen. Dit leidt tot een mooie wisselwerking!’

Carrière UMCG

Inmiddels werkt Gerda al weer vijftien jaar voor het UMCG. Sinds een jaar of zes woont ze ook vlak bij haar werk. Na haar jeugd in Thesinge doorgebracht te hebben, woonde ze ongeveer dertig jaar in Bedum om vervolgens met haar man naar Groningen te verhuizen. De stad waar ze zes jaar lang met plezier woont, werkt en haar universitaire deeltijd-studie in 2017 heeft afgerond.

‘En dat terwijl ik aanvankelijk in mijn jonge jaren alleen mijn MAVO diploma op zak had. Je merkt het, ik heb in de loop der jaren veel bijgeleerd en ging op de universiteit verder de diepte in. Dat leerde mij ook waarom een onderzoeker doet wat hij doet en op welke manieren. Als een van de vakken volgde ik het onderdeel marketing, dat geeft mij nu mooie skills voor de fondsenwerving.’

Gerda begon in 2003 op het administratieve vlak in het grootste ziekenhuis van Noord-Nederland. Inmiddels werft ze met een klein team ongeveer twaalf uur in de week geld bij vooral particulieren en familiefondsen voor kankeronderzoek. Daarnaast is ze momenteel druk bezig met een pilot om hiervoor meer geld binnen te krijgen. Gericht particulieren aanschrijven bijvoorbeeld en zorgen dat er steeds meer donateurs komen die het UMCG Kanker Researchfonds van het UMCG een warm hart toedragen. ‘We zijn momenteel met allerlei wervingsacties bezig waaronder de campagne ‘Wij tegen kanker’, een campagne die bij de Bedumer Winterloop terugkomt. Bijvoorbeeld in de vorm van een spandoek.’

Lawaai maken

Flink ‘lawaai maken’ dus om maar zoveel mogelijk geld binnen te halen voor broodnodige onderzoeken, dat is iets waar Gerda zich de laatste jaren steeds meer mee is gaan bezighouden. Daarom vindt ze de synergie die met de organisatie van de Winterloop in de loop der jaren is ontstaan ook zo mooi.

Gerda, moeder van twee kinderen van 29 en 22 jaar en inmiddels oma van twee kleinkinderen van zes en een jaar oud, roemt het enthousiasme en de vindingrijkheid van het team van de Bedumer Winterloop die de zaakjes altijd prima voor elkaar heeft. ‘Ik heb inderdaad nog geen moment spijt gehad dat ik Klaes destijds heb benaderd en ik hoop dat we nog jarenlang op dezelfde voet door kunnen gaan!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69