Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anno Bulthuis is nog lang niet uitgeblust!

Vroeger droomde de nu 52-jarige Anno Bulthuis (geboren in Westeremden, getogen in Middelstum maar inmiddels al weer bijna dertig jaar in Bedum wonend) er al van om brandweerman te worden. Maar omdat hij brildragend was, dacht hij hiervoor nooit in aanmerking te kunnen komen. Toen die regel afgeschaft werd, was hij er als de kippen bij om zich aan te melden bij de vrijwillige brandweer in Bedum. We hebben het nu over 1999. Hij werkte destijds nog bij Houthandel Vries in Groningen. Toen hij hoorde dat ze bij de brandweer in Groningen zes vacatures hadden voor de functie van brandweerman was een sollicitatiebrief snel geschreven. En uit 300 sollicitanten werd hij uiteindelijk één van de uitverkorenen.

En zo werkt hij dus al bijna achttien jaar bij de brandweer in Groningen en zat er zeker niet stil. “Ik draai er tegenwoordig twee keer 24 uur slaapdiensten in de week. Wanneer er geen uitrukken zijn dan heb je tijd over. En die tijd heb ik gebruikt om de nodige papieren te halen. Zo was ik binnen anderhalf jaar hoofd brandwacht, iets wat bij de vrijwillige brandweer zeven jaar zou hebben geduurd. En ik was druk bezig om de organisatie naar een hoger peil te brengen. Die instelling viel op bij de mensen. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid om mij door te ontwikkelen naar instructeur.”

“En die kans heb ik met beide handen aangegrepen. BHV-cursussen waren in die tijd na de rampen in Volendam, Enschede en Schiphol volop in ontwikkeling. Ik werd benaderd om een BHV cursus bij de NS te organiseren en van het een kwam het ander. Ik werd steeds vaker gevraagd door bedrijven en in 2004 leidde dit tot de oprichting van mijn eigen onderneming, op internet te vinden via www.annobulthuis.nl. Hiermee had ik het van maart tot juni en van september tot november lekker druk. Tijdens de zomer- en winterperiode werd dit minder en zo kwam de verkoop van blusmiddelen erbij.”

Inmiddels is zijn vrouw Gea ook volop bij de onderneming betrokken. Ze houdt zich fulltime bezig met BHVstore.nl. Dé webshop voor BHV, veiligheid en EHBO. Deze webshop is in juli 2014 van een concullega overgenomen en Gea heeft hier heel veel tijd en energie ingestoken om de webshop verder in te richten. Dit heeft ze zo goed gedaan dat ze er nu alle dagen druk mee bezig is. Vanuit het bedrijventerrein aan de Verbindingsweg in Bedum worden de binnengekomen bestellingen verwerkt. Denk hierbij aan AED’s, reanimatiepoppen, BHV- en EHBO materialen, pictogrammen en brandveiligheidmateriaal. Tot de klantenkring behoren onder andere diverse universiteiten en overheidsinstellingen.

Ook Anno heeft daar een loods gehuurd waar hij het materiaal opslaat die hij voor het geven van BHV-cursussen nodig heeft. Hun kantoorruimte is thuis zodat de onderneming zich vanuit drie plekken in Bedum uitbreidt. Deze brandweerman heeft het nu zo druk dat hij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat lekker bezig is. Hij kan lang niet alle cursussen alleen meer geven en heeft op zzp-basis een netwerk van zes a zeven instructeurs die hem helpen met het geven van BHV-cursussen. Daarnaast maakt hij gretig gebruik van een monteur blusmiddelen die ook de keuringen voor hem kan verzorgen.

Een druk bestaan dus voor Anno die het wielrennen een warm hart toedraagt. Thuis voor de buis volgt hij de Giro en de Tour de France intensief maar ook de neo-amateurs worden gevolgd. En hij is reeds vele jaren bordsponsor bij de Omloop van Bedum. Anno: “Vorig jaar heb ik ook meegereden in de promotiekaravaan. Dit leverde enthousiaste reacties op. Ik vind het heel leuk om op deze manier in contact te komen met collega-ondernemers in Bedum. Naast het wielrennen volg ik ook het voetbal intensief. FC Groningen is toch een beetje mijn geesteskindje. Ik heb dit jaar nog niet veel wedstrijden gemist.”

Laat Anno Bulthuis maar schuiven dus. Ook dit jaar staat hij weer langs het parcours om de renners aan te moedigen. Hij is nog lang niet uitgeblust inderdaad!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69