Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Restaurant de Molenaar Onderdendam, Martin Kooijker

Aangenaam verrast was ik door het Facebookinboxje van Martin Kooijker, met daarin de vraag naar de adverteerdermogelijkheden van de website. Martin heeft namelijk in 2016 sterrenrestaurant De Molen in Onderdendam overgenomen. Voorwaar geen eenvoudige opgave. Helemaal met in het achterhoofd dat Martin op dat moment nog maar 24 jaar oud was.

Volgens mij heeft hij zich met Restaurant de Molenaar uitstekend door deze eerste twee jaar heen geslagen. Met Mark Willem Evenhuis van Bistro ‘In de Valk’ als een van zijn grootste fans. Op het moment van schrijven is Martin druk bezig om een verbouwing aan zijn pand door te voeren waardoor hij morgen geheel gerestyled open kan gaan. Onder andere een compleet nieuwe keuken wordt geïnstalleerd. Hiermee zet Martin de zaak nog meer naar zijn eigen hand.

Bij Restaurant de Molenaar wordt gewerkt met één vast verrassingsmenu waardoor men altijd dagverse gerechten kan serveren. De kookstijl van chef-kok Martin rust op een Franse basis, vol creativiteit en met enthousiasme bereid en uitgeserveerd. Dit verrassingsdiner springt altijd in op het aanbod van het seizoen en wordt geheel naar uw wensen uitgevoerd. Elke zes tot acht weken wordt het menu aangepast waardoor het dineren bij Restaurant de Molenaar altijd een verrassing blijft.

Niet alleen dineren behoort tot de mogelijkheden, van donderdag tot en met zondag kunt u ook gebruik maken van een meergangen verrassingslunch. Net als bij het diner wordt ook hier gebruik gemaakt van dagverse ingrediënten.

En mocht u willen overnachten op deze unieke plek in Onderdendam, ook dat kan. Want boven het restaurant bevindt zich de voormalige maal- en graanzolder van de molen. Deze zolders zijn omgebouwd tot een ruim appartement met een prachtig uitzicht op het Boterdiep.

Eten én slapen kan natuurlijk ook, hiervoor zijn speciale (wijn)arrangementen vastgesteld. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een zes- of achtgangen diner inclusief aperitief met amuses, huisgemaakt brood, tafelwater, wijnarrangement en afsluitend koffie of thee met diverse zoetigheden en een overnachting in een ruim appartement.

Er valt nog zoveel meer te vertellen over deze unieke plek en over Martin zijn drijfveren maar daarover meer in een latere Babbelen met Bert interview. Nieuwsgierig geworden? Restaurant de Molenaar is te bereiken via het telefoonnummer: 050-2041732. Mailen mag ook: info@restaurantdemolenaar.nl.

De 25 vluggertjes van Martin Kooijker

Babbelen met Martin

De website is zeker een bezoekje waard: www.restaurantdemolenaar.nl

U kunt Restaurant de Molenaar ook volgen via Facebook: Facebook Restaurant de Molenaar

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69