Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sunsation 2018, Back to the 90’s en 00’s

Het tweede Sunsationweekend wordt direct al weer sensationeel geopend met ‘Back to the 90’s en 00’s’. Terug naar de tijd van roemruchte uitgaanscentra in Middelstum als The Rising Sun en Moonlight. En uiteraard naar de bijbehorende muziek waarbij de toenmalige jeugd volledig uit zijn dak ging. Die jeugd is inmiddels enige jaren ouder geworden maar zal zich ongetwijfeld verheugen op muziektijden van weleer. Want wie wilde vroeger niet naar Ibiza met de Vengaboys?! Op vrijdag 23 maart kunnen we van de volgende optredens genieten:

Vengaboys

De Vengaboys dus, wie kent ze niet? De definitie van 90s Eurodance, een Nederlandse groep bedacht door Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen. De eerste voorzichtige successen worden geboekt met ‘Parada De Tettas’ (1997) en ‘To Brazil’ (1998). De doorbraak volgt met ‘Up And Down’, gevolgd door ‘We Like To Party’ en de nummer 1-hits ‘Boom, Boom, Boom, Boom’ en ‘We’re Going To Ibiza’. Met hun eenvoudige en aanstekelijke muziek werd ook het buitenland veroverd.

2 Brothers On The 4th Floor

Broers Bobby en Martin Boer begonnen begin jaren ’90 te experimenteren met muziek in hun ouderlijk huis, een flat op de 4e verdieping van een appartementen-complex. Na een 1e single ‘Can’t Help Myself’, volgde de echte doorbraak in 1993 toen de broers rapper D-Rock en zangeres Des’Ray bij elkaar brachten voor de single ‘Never Alone’. Het was het begin van een reeks hits als ‘Dreams’, ‘Let me be Free’, ‘Fly (Through the Starry Night)’ en ‘Come Take My Hand’. Heerlijke meezingers inderdaad die in het collectieve geheugen gegrift zitten.

DJ Tjitse Leemhuis

Tjitse Leemhuis werkt voor 3FM als audioproducer en eerder als programmaproducer voor meerdere programma’s en DJ’s. Eén van de hoogtepunten was het vrijdagavondprogramma ‘Ekstra Weekend’, met Gerard Ekdom inderdaad. Tjitse is daarnaast werkzaam als DJ, zowel solo en als onderdeel van Hilversum House Maffia. Met Hilversum House Maffia stond hij in 2015 al eens op het Sunsation Dance Event. Samen met Domien Verschuuren, bekend van Serious Request.

Het DJ-vak leerde Tjitse echter niet in Hilversum, maar gewoon in Middelstum, bij discotheek Moonlight in de zeroos! Tevens stond hij in 2004 en 2005 ook op Sunsation tijdens de Sieme.nl party’s.

Kaarthouders van het Dance Event mogen deze avond gratis naar binnen!

(Met dank aan Alexander Honderd voor het vele researchwerk!)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69