Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Herfstkleuren

In welk jaargetijde zit ik zelf in mijn leven? Een vraag die mij zomaar te binnen schiet wanneer ik mij op de dag dat de herfst begint achter het toetsenbord en beeldscherm nestel. Het is inderdaad al weer herfst. Bepaald niet mijn favoriete jaargetijde maar toegegeven, de herfsttinten vergoeden veel. Gisteravond heb ik de nodige bladeren om het huis moeten verwijderen richting groene container. De zomer van 2017 is al weer voltooid verleden tijd.

Mein Walter, wat zijn die zomermaanden voorbijgevlogen zeg. Zo had je de trip naar Italië nog een maand lang in het vizier en zo ligt ie al weer zes weken achter je. Zou die autorit van achttien uur tot de dubbele longembolie bij Miranda geleid hebben? Dat kan toch haast niet? Maar hoe ontstaat zo iets dan? Allemaal vragen die boven komen wanneer ik de afgelopen drie maanden nog even de revue laat passeren…..

Wat een bedrijvigheid al weer sinds de vakantie, niet alleen op werkgebied. Ook bij de voetbalclub gebeurt veel, iets wat ik als secretaris en lid van de PR-commissie aan de lijve ondervind. Nieuwe (beker)competities die gestart zijn en waarbij elke speler even weer zijn plaatsje moet zien te vinden, zeker door het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Wedstrijdsecretaris De Bont had in de voorbereiding maar een veld tot zijn beschikking dus dat was weer een huzarenstukje om alle wedstrijden een plaatsje te geven.

Gelukkig werd zaterdag jl.. ons nieuwe hoofdveld geopend, inclusief nieuwe doelen en nettenvangers. Een plaatje inderdaad maar wat zijn er een zorgen geweest of de grassprietjes wel snel, tijdig en mooi groen zouden (door)groeien. Gelukkig was het tijdens de eerste competitiewedstrijd allemaal tip top waardoor ook alle elftallen tijdens de presentatiedag mooi op de foto konden. Tussendoor waren er op het sportpark allerlei sponsorencontacten waar te nemen. Want ook ons elektronisch scorebord werd officieel in gebruik genomen. Ook dit proces had heel wat voeten in aarde.

Iets waarop tijdens de Club van 50 avond, aan de vooravond van alle openingen, nog even door voorzitter Schollema haarfijn werd teruggekeken alvorens aan de hilarische bingo werd begonnen. En dus is er in de afgelopen maanden op ons toch al zeer fraaie en bijna spiksplinternieuwe complex heel wat gebeurd tijdens de doorgaans toch wat rustiger zomermaanden. Wat uiteindelijk bekroond werd met een prachtige 2-1 overwinning op streekgenoot De Fivel. De dag kon niet mooier eindigen….

Goh, we schieten bijna al weer oktober in. Volgende week is het zover. De dagen, weken en maanden laten zich niet grijpen. Voordat je het weet zit je weer op Fraamklap het jaar te overdenken onder het genot van een biertje en een oliebol. Volgend jaar ga ik mijn 47e levensjaar in en word dus 46. Qua leeftijd zit je dan toch nog wel in de zomerjaargetijde hoop ik? Zou daarmee met periodes van 25 jaar gerekend worden? Dan heb ik nog een kleine vijf jaar te gaan dus alvorens ik op mijn 50e de herfsttijd inglijd….

Ik ga wanhopig op zoek naar de voordelen van de herfst. Geen felle zon meer in de ogen, je hoeft je niet meer in te smeren, grasmaaien hoeft niet zo vaak meer, je kruipt wat dichter tegen elkaar aan bij de kachel, de dagen korten zich waardoor de nachten automatisch langer worden. Wat natuurlijk ook niet zo is, de duisternis houdt langer stand. Hmm, ik ben nog niet overtuigd van de voordelen van de herfst. Helemaal niet met de wetenschap dat na de herfst de winter komt.

Wat volgens mijn leeftijdseizoenenkarakterisering in zou houden dat ik nooit meer een lente mee ga maken. Dat klinkt hard en wreed zeg. Toch weet ik zeker dat ik over een half jaar intens ga genieten wanneer de lente het weer gaat winnen van de winter. Wanneer de eerste blaadjes aan de bomen komen en de sneeuwklokjes ons in bonte kleuren toelachen. Maar eerst wapen ik mij tegen de herfst. En biedt direct mijn excuses aan want het is zeker niet de bedoeling om u in een herstdepressie te schrijven. Want hoorde ik ooit niet iemand zeggen dat elk jaargetijde zijn eigen bekoringen heeft? En dus geniet ik met de zomer nog in mijn hart van de fraaie herfstkleuren om mij heen…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69