Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van John Bos

Naam: John Bos

Adres, Woonplaats: Achterweg, Onderdendam

Leeftijd: 35

Burgerlijke Staat: Ik ben 8 jaar getrouwd met Mathilde Bos.

Beroep: Service- en onderhoudsmonteur van voetgangersdeuren, denk daarbij aan schuifdeuren van winkels en die grote ronddraaiende deuren van bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Hobby’s: Ik schrijf met veel plezier columns en verslagen van onze voetbalclub SV Onderdendam, de club waar ik zelf ook voetbal. Ook vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld op een zondagmiddag samen met mijn zoon een partijtje van de FC te kijken in de Euroborg. Voor de rust ben ik vaak in de schuur te vinden, gewoon om wat te klussen.

Lievelingsgerecht: Bijna alles uit de Italiaanse keuken: lasagne, spaghetti…….

Mooiste film ooit gezien: Meet Joe black. Zonder al teveel te verklappen; De media-tycoon Bill Parrish staat op het punt om zijn 65ste verjaardag te vieren. Op een dag wandelt De Dood, in het lichaam van Joe Black, zijn huis binnen om Bill met hem mee te nemen. Joe maakt echter een deal met Bill: hij stelt zijn dood nog een tijdje uit, en in ruil laat Bill hem alle geheimen van het leven zien.

Mooiste sportmoment ooit: De bekerwinst van FC Groningen.

Mooiste boek ooit gelezen: Gijp; ooit eens geleend van een vriend van mij, Henk de Groot. Ik heb hem inmiddels al mee genomen tijdens 4 of 5 vakanties maar ben nog nooit verder gekomen dan het eerste hoofdstuk. Zal hem binnenkort eens terug brengen…..

Kijkt het liefst naar: De ogen van mijn kinderen als ze met iets bezig zijn waar ze plezier in hebben. Dat kan bijvoorbeeld een voorstelling zijn van school of een sportuitvoering.

Beste popsong aller tijden: The Fratellis – Chelsea Dagger. Het nr. 1 nummer van de SV Onderdendam tijdens de 3e helft in de kantine. Ook tijdens de apres-ski in Frankrijk wordt hij door de spelers heel vaak aangevraagd.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Was ooit een keer samen met 2 vrienden, Hendrik Damstra en Paul Zuidhof, in een kroeg in Groningen. De kroeg was afgehuurd door een vrouwelijke Duitse studentenvereniging. Op één of andere manier waren Hendrik en ik daar binnen gekomen. Paul, die door alle drankjes nog maar net de taxirit naar Groningen had overleefd, vond het verstandiger om buiten te blijven: 2 jongens en 150 meiden…

Na elk drankje wat Hendrik kreeg begon hij beter Duits te praten. Toen we aan het einde van de nacht Paul Zuidhof weer van het stoepje visten, vonden ze ons ook nog heel zorgzaam. Niet wetende dat hij daar al 4 uur zat…. Sorry Paul.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Onderdendam, van welke kant je Onderdendam ook binnenkomt het is van elke kant prachtig.

Favoriet vakantieland: Frankrijk; De natuur, de bergen, het Bourgondische leven en de prachtige schilderachtige plaatsjes!

Mooiste stad: Castellane; Castellane is een plaatsje in de provincie Alpes-de-Haute-Provence in Frankrijk. Het ligt niet ver van de Gorges du Verdon. Castellane ligt op 724 m. hoogte en heeft 1539 inwoners.

Favoriete auto: De Audi, vooralsnog is het me iedere keer gelukt om mijn vrouw over te halen om een Audi te rijden. Hoewel ik Frankrijk een prachtig land vind, zul je mij nooit in een Franse auto zien rijden.

Waar heb je spijt van: Oei! Ik heb wel eens ergens spijt van. Naarmate ik ouder word, probeer ik dat wel zo min mogelijk te hebben.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zou graag nog eens met een groep vrienden de Alpe d’Huez willen beklimmen voor het goede doel. Alleen gezien onze leeftijd, omvang en conditie denk ik dat het beter is dat we dat bij een droom laten.

Droomvrouw/man: Iemand die met me mee wil in een Audi naar Castellane in Frankrijk. Op de radio speelt zachtjes het nummer Chelsea Dagger van The Fratellis. Onderweg doen we nog even de Alpe d’Huez aan om die met mijn vrienden op de fiets te beklimmen. Bij aankomst open ik mijn koffer en boven op heeft ze het boek van Gijp gelegd. Als we ‘s avonds heerlijk uit eten zijn geweest is er op TV de film Meet Joe black te zien. Nadat ik ‘s nachts wakker ben gemaakt met een heerlijke Big Tasty vallen we weer samen in slaap…. Wat een droomvrouw!

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Liever niet, maar als het dan echt moet zou je het kunnen proberen met een Big Tasty van de MC Donalds. Maar als hij op is dan zou ik wel graag gelijk weer willen slapen……

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van mijn kinderen. Het gevoel dat je krijgt als je ze voor de eerste keer in je armen krijgt.

Dieptepunt uit het leven: Wanneer je ouders besluiten te scheiden. Dan komt er een moment dat je voor de laatste keer je kinderen aankijkt en weet: ‘ik ga nu ergens anders wonen.’ En je weet dan dat zij (hoe klein ook) weten dat je gaat…..

Volgende vluggertjesgast en waarom: Mathilde Bos, ondanks dat ik denk alles al van haar te weten, ben ik toch benieuwd of ze nog andere dingen heeft.

Wat wil je verder nog kwijt: Mwo… eigenlijk is dit verhaal wel lang genoeg!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69