Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Olaf Kessels, Vier het leven deel 2!

Een week of 4 geleden werd ik door Bert Koster gevraagd om mijn 2e column te schrijven.  Enigszins verbaasd zei ik ja. Weer heb ik allemaal onderwerpen waar ik over kan schrijven net zoals 11 maanden geleden. Laat ik beginnen om u mee te nemen naar juni 2016. Samen met mijn zoon Yordin ben ik 5 dagen in Barcelona geweest. Dit is het kado voor zijn Havo diploma. Wat een enorme ervaring om samen met hem te genieten van een biertje op het terras en een heerlijk hapje te eten na een aantal uren op het strand te hebben gelegen. Natuurlijk hebben we Camp Nou bezocht en met een hop on op of bus de stad leren kennen.  Ik kan iedereen een weekje Barcelona van harte aanbevelen en geloof me je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Naast de mooie momenten zijn er altijd dingen waar je niet altijd grip op hebt. “Neem het zoals het komt”, is een uitspraak die ik vaak noem. Ik geloof niet in “iets komt niet voor niets” maar besef wel dat je soms dingen domweg moet accepteren. Afgelopen weekend liep ik samen met Emiel Venema de Walk for life in Groningen. Geld inzamelen om onderzoek naar kanker mogelijk te maken want het is zo hard nodig. Kanker komt bij zoveel mensen steeds dichterbij, verschrikkelijk vind ik dat.

Met de organisatie van de Bedumer Winterloop hebben we tijdens de cheque-overhandiging een rondleiding gehad in het UMCG. We hebben kankercellen gezien en waren daar echt enorm van onder de indruk. Wat was het gaaf om te kunnen zien waar het geld van de 7e Bedumer Winterloop naar toe gaat. Het is al vaker aangeven maar wat kun je trots zijn op een dorp als Bedum. Niet normaal wat je met elkaar kunt bereiken als je de schouders eronder zet. Maar een bedrag van €101.000,- is buitengewoon bijzonder.

Een volleybalmarathon door jonge meiden, nagels lakken, knipmarathon, glazenhuis met Dj’s en benefiet diner, het gebeurde allemaal in Bedum. Het moet voor ons als organisatie niet een doel zijn om het recordbedrag van 2017 te evenaren. Ook met een bedrag van maar €40.000 moeten we tevreden zijn. We zullen moeten uitwijken naar een andere locatie gezien het feit dat Het Versplein op de schop gaat en wij dus geen vergunning krijgen.

Maar als we de Burgemeester van Bedum moeten geloven dan krijgen we in 2018 een stiletto run. Dat zou werkelijk fantastisch zijn. Dames op hoge hakken die zich laten sponsoren en daarmee een steentje bijdragen aan de 8e editie van de Bedumer Winterloop die op 3 februari 2018 zal plaatsvinden.

Over mooie evenementen gesproken in Bedum. Ik verheug me elk jaar weer op de Omloop van Bedum en het Bedrijvenvoetbal. Super gezellig en fantastisch georganiseerd. Tijdens de Omloop loop ik altijd één ronde om het parcours om niks te missen. Bij Bedrijvenvoetbal sta ik 2 avonden achter de bar als vrijwilliger. 2 waanzinnige avonden waar ik me uitstekend vermaak. Mooi om te zien dat je met een grote groep vrijwilligers grote prestaties kunt neerzetten. Elk jaar ben ik weer benieuwd naar de artiesten die op komen treden. Maar met een Hollandse avond op vrijdag en Papa di Grazzi op zaterdag lijkt een muzikaal succes gegarandeerd.

Vier het leven is mijn motto en dat kun je op meerdere manieren uitleggen. Een verjaardag, jubileum, geboorte of spontane actie. Wat mij betreft zijn het allemaal redenen om het leven te vieren. De afgelopen 2 jaren heb ik in september een reünie meegemaakt van mijn oude basisschoolklas. Een hele aparte ervaring omdat ik door onze verhuizing vanuit Maastricht iedereen uit het oog verloren was. Na 35 jaar je oude klasgenoten weerzien is een ervaring die ik niet had willen missen. Elkaar treffen In Den Ouden Vogelstruys, de huiskamer van Maastricht, een vorkje prikken in een restaurant en vervolgens nog diverse cafe’s bezoeken. Heerlijk! Vaak maken mensen zich druk om dingen waar ze niet direct invloed op hebben. Dat is zonde van je tijd en energie. Vandaar dat ik probeer te genieten en het leven te vieren.

Ik denk persoonlijk dat je door  actief  te sporten en of te bewegen je meer uit je leven kunt halen. Als geboren Maastrichtenaar ben ik een Bourgondiër en moet ik rekening houden met mijn gewicht. Je wilt niet horen dat je tot een risicogroep behoort.  Momenteel loopt Yordin stage bij Mind & Motion in Bedum. Vanuit zijn studie Sportkunde zocht hij een persoon die wil afvallen door te sporten en tevens zijn eetpatroon wil aanpassen.

Vorige week ben ik in de sportschool gestart nadat ik eerst een uitgebreid intake gesprek heb gehad. Dit heeft een enorme spierpijn opgeleverd. Wat mij direct opviel bij Mind & Motion is de rust en persoonlijke aandacht die je voelt. Een fantastische sfeer, bijzonder vriendelijke medewerkers en verstand van zaken. Ik kan iedereen die overweegt te gaan sporten aanraden om eens te gaan kijken bij Marit de Boer en haar team.

Het resultaat zal over 3 weken bepalen hoe succesvol ik ben geweest. Toch voel ik me nu al een soort van ambassadeur voor Mind &  Motion. Graag zou ik willen afsluiten op dezelfde manier als mijn column van vorig jaar. Ik wens u allen een mooie zomer en vergeet vooral niet het leven te vieren.

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69