Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Huisbegeleiders gezocht voor Middelstum

Het Team Inburgering en Integratie Delfzijl is op zoek naar huisbegeleiders voor vluchtelingen die in Middelstum komen te wonen. De huisbegeleider begeleidt een gezin of de alleenstaande in de dagelijkse dingen, probeert goed met ze in contact te komen, maakt ze wegwijs in het dorp, zorgt voor huisarts/tandarts, zorgt voor de school en al die ‘gewone’zaken die men tegenkomt wanneer iemand in Middelstum komt te wonen. Vooral als de vluchteling net in het dorp komt te wonen, heeft de huisbegeleider veel werk omdat het hele huis ingericht moet worden. Na verloop van tijd wordt het rustiger en is eerst een wekelijks bezoekje en daarna een tweewekelijks bezoekje voldoende.

Het is heel fijn en dankbaar werk en het is prettig om mensen te ontmoeten uit een andere cultuur. Het verruimt je blik. In Middelstum werken we momenteel met 4 huisbegeleiders en 1 sociale-juridisch medewerker in samenwerking met een beroepskracht en een stagiaire. Eigenlijk is dit niet voldoende, want er komen nog nieuwe plaatsingen in Middelstum. Lijkt het je leuk om dit werk te doen of wil je meer weten dan kan dat via Wilko Middel, Team Inburgering & Integratie. Mailadres: w.middel@s-w-d.nl Telefoon: 06 – 17 91 65 83.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69