Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Marit de Boer, de vrouw achter Lifestylecenter Mind & Motion Bedum!

Marit, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik ben Marit de Boer dus, geboren en getogen in Friesland maar inmiddels al weer zeven jaar in Bedum wonend. Partner van Ronald Drijfhout, samen hebben we een zoon, Dexx genaamd. Hij is inmiddels al weer bijna drie jaar oud. Oorspronkelijk werkte ik in de gehandicaptenzorg maar mijn eigenlijke passie ligt toch in het sporten en dan vooral in het les- en instructie geven. En dat terwijl ik tot mijn 14e aardig a-sportief door het leven ging…..

Hoe en wanneer is Lifestylecenter Mind & Motion Bedum ontstaan?

Dat veranderde toen ik sportlessen ging volgen bij de plaatselijke sportschool in mijn vroegere woonplaats. Daar zochten ze iemand die lessen in groepsverband kon geven en ze vonden mij hiervoor geknipt. Zelf kreeg ik ook steeds meer aardigheid in het sporten en niet veel later ben ik gerichte cursussen gaan volgen. En dat werden er steeds meer, toen bleek dat ik hier mijn energie helemaal in kwijt kon. Ook het lesgeven vond ik heel leuk om te doen.

Ronald heeft mij gestimuleerd om mij hierin verder te bekwamen en ik besloot voor mijzelf te beginnen. Eerst kon ik ingehuurd worden als zzp-er om groepslessen te geven. Ik had dus geen vaste locatie. Dat veranderde toen Dexx geboren werd. Zes weken later begon ik met mijn eerste bedrijf aan het Boterdiep in Bedum. Dat liep zo goed dat al snel een verhuizing volgde, want ik groeide daar snel uit mijn jasje. En dus volgde twee jaar geleden de eerste verhuizing naar de Industrieweg.

Daar ontstond weer hetzelfde verhaal, na een half jaar moesten we alweer uitbreiden maar ook dit bedrijfspand bleek al snel te klein. We hadden het pand aan de Verbindingsweg 3 al een tijdje in de smiezen en een droom kwam uit toen we het pand konden huren. In mei vorig jaar zijn we op de bovenverdieping begonnen, inmiddels hebben we ook de benedenzaal volledig ingericht met allerlei fitness- en cardioapparatuur. We zijn maar wat trots op de snelle ontwikkeling die we in korte tijd hebben doorgemaakt.

Een hele stap denk ik?

Vooral de verhuizing naar dit pand was een grote stap maar we hebben nooit getwijfeld aan het concept. Inmiddels werk ik samen met een hecht en gezellig team keihard om van Lifestylecenter Mind & Motion een succes te maken. Werkdagen van twaalf tot veertien uur zijn eerder regel dan uitzondering en ook zaterdagmorgen zijn we geopend. Het zijn zowel niet alleen grote investeringen qua geld dus maar zeker ook qua tijd. We krijgen er echter een hele mooie ontwikkeling voor terug!

Wat bieden jullie zoal?

Zullen we beginnen met de benedenverdieping? Hier staat dus al onze fitness- en cardioapparatuur opgesteld. En hiermee kunnen 1001 oefeningen gedaan worden, overigens zowel met als zonder apparatuur. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. En de mogelijkheden worden nog uitgebreider want in september komen er nieuwe toestellen bij en worden de openingstijden verruimd.

In onze ´functional fitness ruimte´ kun je gebruik maken van maar liefst vijf stations. Een crossgym, cardioplein, krachthoek, corestabilitycorner (voor de rompstabiliteit) en een fitness. Er is altijd iemand aanwezig op de vloer voor begeleiding en vragen.

Ook bieden wij in de fitness Iron Qube Trainingen aan deze zijn voor iedereen toegankelijk, dus voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Deze trainingen worden van maandag t/m vrijdag om half tien  in de ochtend en ’s avonds om acht uur aangeboden. Op de maandag is er om half acht ’s avonds zelfs nog een extra sessie. 

Je kunt zowel individueel als in groepsverband trainen?

Dat klopt je kunt beneden in de fitness geheel individueel trainen maar daarnaast bieden wij op de bovenverdieping nog een zeer uitgebreid sportrooster voor de mensen die graag in groepsverband trainen waaraan per keer wel twintig tot dertig sporters aan mee doen. Bij deze lessen krijg je een nog betere afstemming op de juiste technieken en oefeningen.

Op onze website staat het complete sportrooster waarop precies aangegeven staat wanneer bijvoorbeeld yoga, steps, spinning, bootcamp enz. enz.. wordt gegeven. Voor het trainen in de fitness en deelname aan de groepslessen hebben wij diverse abonnementsvormen. De meest aantrekkelijke hierin is toch wel de Partnerdeal, sport jij samen met je partner, zoon of dochter dan kan je van een aantrekkelijke korting genieten en je motiveert elkaar ook nog eens om te sporten!

Maar je kunt inderdaad ook één op één trainingen krijgen, een personal training dus. Dit is vaak één uur in de week en hierbij wordt heel gericht getraind aan de hand van persoonlijke voorkeuren en doelstellingen. Het gewicht, de vetpercentage, de bloeddruk en omvang worden gemeten en er worden complete voedingsschema’s opgesteld. Ideaal om af te vallen dus of om het voedingspatroon te verbeteren. Hiermee halen de deelnemers het maximale uit zichzelf!

Ook voor voedingsadviezen kunnen mensen prima bij jullie terecht?

Zeker, want ik ben ook gewichtsconsulente en voedingsdeskundige. We werken met een voedingsdagboek en tijdens de begeleidingsperiode krijgen deelnemers elke week menu’s, tips en trucs om gezonder te leven. Ook het zogenaamde emotie-eten wordt besproken. Men kan kiezen uit verschillende pakketten en er zijn opdrachten die het proces van gedragsverandering zullen ondersteunen.

Uiteraard ben ik streng waar nodig, haha. Anders zouden mensen hier ook niet komen. Vaak ontbreekt de benodigde discipline om gezonder te eten en te leven. Wij zijn eigenlijk een soort van stok achter de deur!

Wat voor Wellness wordt er geboden?

We bieden een zonnebankruimte, een massageruimte en een sauna’s. Maar eigenlijk is een bezoek aan ons een en al wellness hé. Je kunt rustig even bij komen op ons terras of in het lounge gedeelte met een krantje of tijdschrift en een lekkere smoothie erbij. Wij bieden de juiste combinatie van in- en ontspanning. Over niet al te lange tijd zal hier ook een fysiotherapeut zijn intrek nemen, de exacte datum is nog niet bekend.

Er is zelfs een zwangerschapscursus?

Helaas kunnen wij deze dit jaar door de enorme drukte maar twee keer aanbieden. Volgend jaar gaan we weer voor elk kwartaal. De cursus duurt zes weken en per sessie ben je anderhalf uur bezig met een stukje fysieke inspanning en theorie die je zowel fysiek als mentaal optimaal voorbereiden op de bevalling. Volg je deze cursus dan krijg je korting op een heerlijke zwangerschapsmassage welke tamelijk uniek is in de omgeving, we hebben zelfs een speciale massagetafel met een uitsparing voor de buik. 

Wat zijn de hoogte- en dieptepunten vanuit je lifestylecenter tot dusver?

Dat is  toch zeker de opening van dit pand geweest waarmee ‘we onze droom leven’.

Dieptepunten hebben we gelukkig nog niet gekend. Wel hebben we enige maanden twee panden in ons bezit gehad met als gevolg dubbele lasten. De vlag ging uit hoor, toen we ons oude pand eindelijk konden verhuren. Maar nu zitten we dus op een prachtige A-locatie. We hebben een geweldig groeiproces door mogen maken, de afgelopen jaren waren een soort van rollercoaster. We hopen nu met het fitnessgedeelte erbij wat stabieler te worden en geleidelijker te kunnen groeien.

We willen natuurlijk graag doorgroeien maar eigenlijk is de doelstelling al bereikt, want als je elke dag zoveel enthousiaste mensen mag verwelkomen in je eigen Lifestylecenter is dat natuurlijk fantastisch! Onze sporters komen niet alleen uit Bedum maar ook uit de dorpen rondom zoals Middelstum, Ten Boer, Stedum enz., ook veel mensen uit Groningen weten ons inmiddels te vinden.

Heb je nog leuke anekdotes?

Ooit werd ik eens gebeld door een man met de vraag of de massage ook naakt ondergaan mocht worden. Nu kan bij ons heel veel maar ik heb hem toch vriendelijk het advies gegeven om een ander adresje hiervoor te zoeken. Vrijdag jl. werd ons terras geopend door niemand minder dan John de Wolf. Hij is ambassadeur van Innovex en daar doen wij ook zaken mee. Het werd een gezellige middag met een goede opkomst. Het duurde maar even en iedereen wilde met John op de foto. Terwijl menig dame van te voren beweerde dat dit van haar niet hoefde…

Nog tijd voor hobby’s?

Hardlopen, sporten voor mijzelf, lekker eten en drinken en lezen. Zeker dat laatste schiet er tegenwoordig vaak bij in.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Nergens voor, ik val moeilijk in slaap dus laat mij alsjeblieft doorslapen….

Waar staat Marit de Boer over 10 jaar?

Ik hoop dat Ronald en ik dan samen nog steeds Lifestylecenter Mind & Motion Bedum runnen op deze toplocatie en dat we een fantastisch lopend bedrijf hebben met topinstructeurs zodat wij zelf hopelijk iets meer vrije tijd hebben. We willen vast houden aan onze visie zoals we die geformuleerd hebben.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik ben heel blij met het team aan instructeurs die we nu hebben. We zijn met zijn zevenen een hecht en gezellig team. De sfeer onderling is goed en dat straalt gezelligheid uit. Kom gerust eens langs om te ervaren of ons aanbod wat voor je is. Je kunt altijd een gratis proefles volgen!

En misschien is het in kader van Moederdag leuk om een cadeaubon weg te geven voor een massage, een zonnebankkuur of een maand lang gratis sporten. Deze bonnen zijn uiteraard bij ons te krijgen. Wil je meer over ons weten, kijk dan even op www.mind-motion.nl. We zien u graag verschijnen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69