Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anne-lyseren met Vlieg, deel 11

Helaas niet voor een sensatie kunnen zorgen dit weekend Anne?

Nee man, terugrijdend naar huis over de Afsluitdijk zei ik nog tegen mijn partner Maria: ‘Slechts één schamel puntje terwijl het er drie hadden moeten zijn.’ Ergens speelden we ook helemaal niet slecht maar tijdens de eerste vier partijen wist alleen Colin een partij te winnen. We hebben het op mentaal en tactisch vlak laten liggen zondag jl., daar ben ik van overtuigd.

Arnoud joeg een voormalig mondiaal top 200 speler, vorig jaar nog acterend in de Duitse Bundesliga, helemaal over de kling. Hij had met 2-0 in games voor moeten komen maar hij was nog zo met een slechte bal bezig dat hij de controle over de partij helemaal verloor. Dat is zo zonde hé. Want dat is toch een beetje het verhaal van het seizoen, er had meer ingezeten….

Wat rest is dus een 5-1 nederlaag tegen de landskampioen van Nederland. En wat rest is een 6e positie op de ranglijst met Wijzenbeek/Westa op slechts twee punten onder ons en toch een gaatje van drie, vier punten naar het linkerrijtje. Er volgt nu onherroepelijk een periode van analyseren, wonden likken en anderhalf a twee maand keihard trainen om onze mentale weerbaarheid te verhogen. De situatie is nog niet uitzichtloos natuurlijk!

Ondanks soms sombere bespiegelen zie ik de Klimaatgroep°Stars toch als de oase in de woestijn hoor. Maar na de winterstop moet het echt beter worden. Man, vorig jaar waren we blij met een puntje tegen Enjoy en Deploy en nu balen we hier ontzettend van. We hebben dus grote stappen gemaakt in een jaar tijd. Colin en Arnoud weten nog niet half hoe goed ze wel niet zijn.

Jan is mentaal gezien nog steeds een groot voorbeeld, hij weet hoe hij een partij kan killen. Hij wordt wel eens voorbijgestreefd door de jonkies maar dat is toch geen schande? Zoals zondag jl. toen hij met 2-0 en 7-2 voorstond maar helaas uiteindelijk toch de partij niet over de streep kon trekken.

De Pool is exit?

Ga daar maar van uit inderdaad en dat is zonde. Vorig seizoen hadden we problemen met een Chinese speler die zomaar wegbleef en dit jaar kampen we met een Pool die zichzelf overschat. Dat zorgt toch wel voor negatieve energie hoor. En nee, het is helaas niet mogelijk om halverwege het seizoen een nieuwe speler te contracteren. We moeten het dus doen met de jongens die we nu hebben en bij blessures hebben we gelukkig altijd nog Peter Verwey achter de hand die in de eerste seizoenshelft ongeslagen is het gebleven in het tweede team!

En nu op naar de bekerwedstrijden?

Zondag moeten we inderdaad naar Den Bosch toe om bekerwedstrijden te spelen. De vier beste ploegen na zeven wedstrijden spelen hierbij tegen elkaar en op dat moment stonden we nog in het linkerrijtje. Dat betekent weer mooie wedstrijden tegen Smash, DTK en Enjoy die mooie leermomenten opleveren.

Het tweede werd gelukkig toch kampioen!

Dat is inderdaad een opsteker van formaat! Zelf wisten ze hun partij met 10-0 te winnen terwijl koploper Tempo Team onverwacht niet verder kwam dan een gelijkspel. Zeker voor Pim van Schaik is dit heel belangrijk. Hij ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot een speler van formaat en lijkt dezelfde stijgende lijn te pakken te hebben als Colin. Het is voor hem alleen maar goed dat de weerstand groter wordt. Mentaal was hij tijdens de beslissende seizoensfase ijzersterk door acht van zijn laatste negen partijen te winnen! Mijn oprechte felicitaties hoor voor dit team!

Ook vanuit het dameskamp goed nieuws

Inderdaad, de kogel is maandag door de kerk gejaagd. We gaan met de dames net zo’n samenwerkingsverband aan als met het tweede. Met twee jonge speelsters uit de omgeving van Emmen dus, aangevuld met onze eigen Yvette Gombert, Lianda Bakker en mijn partner Maria gaan ze tweede divisie spelen. En dat zijn mooie ontwikkelingen zo tegen het eind van het jaar!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69