Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Voorbijvliegende dagen…..

Het is verdikkie al weer de donderdagmorgen van week 44. Niet alleen de dagen vliegen voorbij maar ook de weken dus. De verhalen van deze week zijn gelukkig allemaal klaar en goedgekeurd en ik zit me nu te bedenken wat ik de volgende week allemaal ga en moet (of toch mag?) doen. En misschien is dat wel weer een leuk columnverhaal want in mijn huidige ritme staat geschreven dat ik voor volgende week naast het regelen en uitwerken van twee interviews ook weer twee verhalen moet schrijven. Wellicht leuk om uit te werken hoe mijn werkweek er tegenwoordig uitziet….

Laten we op maandagmorgen beginnen. Die laat ik vaak bewust vrij om dan mijn tweede verhaal van die week te schrijven, doorgaans gepubliceerd op de woensdag. Met het verhaal van de dinsdag ben ik nu dus bezig zoals u begrijpt, vaak dus in de tweede helft van de week. De maandagmorgen is ook de morgen van de gastcolumnopmaak wanneer hij in het weekend is binnengekomen. Eventueel redigeren en van bijpassende foto’s voorzien dus.

De maandag en de dinsdag hou ik graag vrij voor het Babbelen met Bert- en pensionadointerview van diezelfde week. Het liefst ga ik bij de mensen langs om gezellig face to face te praten. De eerste helft van de week staat dan ook in het teken van deze interviews en, ook niet onbelangrijk, het uitwerken ervan. Vaak is het dan al weer woensdag. Een dag die doorgaans ook al weer snel voorbij gaat. Tegenwoordig aan het begin van de middag even anne-lyseren met Vlieg en dat dan uitwerken. Maar ook vaak een dag voor het bezoek aan een Open Coffee Club of, zoals morgen, een bezoek aan de Groninger Promotiedagen. Even mijn gezicht laten zien dus en sparren en bijpraten met collega-ondernemers.

Vaak is het dan al weer donderdag. De teksten van de desbetreffende week zijn klaar, tijd voor de planning van volgende week. Wie ga ik interviewen, waar ga ik over schrijven, dat soort denkwerk dus. Vaak gebeurt dit al eerder in de week maar die dag wil ik eigenlijk alles voor de volgende week in kannen en kruiken zien te krijgen. Ook druk bezig met afspraken inplannen dus. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot want niet iedereen wil direct aan een interview meewerken. Daar moet ik dus wel wat voor doen….

De website heeft zich met verve ontwikkeld tot verreweg de belangrijkste bron van inkomsten. Dit is eigenlijk een droom die uitkomt maar schept ook verplichtingen natuurlijk. Regelmatig ziet u op socialmedia berichten langskomen die betrekking hebben op mijn adverteerders. Vaak gebruik ik hier de uurtjes tussen 11.00 en 13.00 uur voor. Misschien vindt u deze vorm van reclame-uitingen wat aan de ruime kant. Maar misschien kunt u het beter handelen wanneer u bedenkt dat dit mijn belangrijkste bron van inkomsten is. Er moet immers brood op de plank komen…..

De tweede helft van de week besteed ik dan ook vaak aan de acquisitie. Maandelijks benader ik tussen de 20 en 25 ondernemers met de hamvraag of ze willen adverteren op de site of lid willen worden van de Club van 50. Bij een positieve respons kan ik dan een introductieverhaal voor mijn website maken. De tweede helft van de week gebruik ik ook vaak voor de ‘lossere’ opdrachten. Het maken van websiteteksten bijvoorbeeld of interviews voor kranten. Of de maandelijkse column voor Klimaatgroep Holland of andere opdrachtgevers.

En zo probeer ik dagelijks drie a vier artikelen vanaf mijn website via social media te verspreiden in combinatie met maximaal twee reclame-uitingen via Facebook, Twitter en LinkedIn. En reageren op eventuele reacties natuurlijk. Uiteraard zijn daar tegenwoordig ook nog de vluggertjes. Gelukkig worden die bijna altijd door de vluggertjesgasten ingevuld maar ze moeten natuurlijk wel op de website geplaatst worden…

En dan is het maar zo weer vrijdag. Doorgaans niet de drukste dag van de week maar vaak een reservedag voor wanneer iets niet gelukt is. Maar ook een administratiedag waarbij (herinnerings)facturen opgesteld en verstuurd kunnen worden. En zo vliegen tegenwoordig de weken voorbij. Helemaal nu ik ook nog secretaris van de voetbalclub ben geworden wat tot veel mailverkeer tussendoor leidt.

Maar ik klaag niet hoor. Want al die inspanningen vertalen zich terug in mooie kijkcijfers en een rijk gevuld adverteerdersbestand. Dank iedereen! Misschien is het moraal van dit verhaal alleen dat het niet vanzelf gaat. Ik moet er wel wat voor doen. En daar is inderdaad niets mis mee…..

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69