Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Merijn Slagter

Naam: Merijn Slagter

Adres, Woonplaats: Ten Boer

Leeftijd: 31

Burgerlijke Staat: Samenwonend

Beroep: Journalist bij uitgeverij New Publishers in Groningen.

Hobby’s: Voetballen, zowel in de zaal als op het veld. Er zijn nog wel meer dingen die ik hobbymatig gezien interessant vind, maar die volgen op lichtjaren afstand.

Lievelingsgerecht: Risotto con Funghi. Of sushi, heerlijk!

Mooiste film ooit gezien: Er is er niet eentje die er gigantisch uitspringt. Ik ben meer van de series. Zo vond ik Dexter geweldig, dat boeide van de eerste tot de laatste aflevering. Momenteel kijken ik en m’n vriendin Nina naar Homeland.

Mooiste sportmoment ooit: Dat zijn er nogal wat. De bekerwinst van FC Groningen blijft memorabel, maar ook de 5-1 zege van Nederland op Spanje op het WK 2014 was legendarisch. Maar ik geniet net zoveel van eigen voetbalwedstrijden. Zo scoorde ik vorige week met Omlandia tegen De Pelikanen ongeveer vanaf eigen helft. Dat geeft een enorme kick!

Mooiste boek ooit gelezen: Dan kom ik al gauw uit bij sportbiografieën. Die van Zlatan en Andy van der Meijde heb ik bijvoorbeeld binnen één dag verslonden. Ik lees liever tijdschriften.

Kijkt het liefst naar: De trainingsstof van Henk Groenbroek, trainer bij de C-selectie van Omlandia.

Beste popsong aller tijden: Het liefste noem ik een nummer voor ieder muziekgenre. Als ik toch eentje moet noemen, dan zeg ik Bad Moon Rising van CCR.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Altijd oprecht interesse tonen, en dat laten blijken. En uiteraard nooit meteen opgeven als het in eerste instantie niet lukt.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Die zijn er in overvloed. Soms wordt daar onterecht weleens te weinig bij stilgestaan; van een rustiek landweggetje door de weilanden tussen Ten Boer en Ten Post, tot de Grote Markt in Groningen. Mooie plekjes zat!

Favoriet vakantieland: Italië. Ik wil ook ooit nog een keer naar Costa Rica. Volgens mij heeft dat land álles.

Mooiste stad: Groningen, by far.

Favoriete auto: Ik geef eigenlijk niets om auto’s, weet je dat? Ik heb momenteel zelf een VW uit 2000, een prima auto. Maar je zult mij nooit zien flaneren in een bijvoorbeeld een grote Mercedes. Ik zag afgelopen week een mooie uitvoering van de Volvo V40 meende ik. Die sprak me wel aan. Niet teveel poespas en toch stoer.

Waar heb je spijt van: Ik heb in een ver verleden tijdens het dobbelen in de voetbalkantine eens een paar keer valsgespeeld. Slecht hé? Inmiddels heb ik mijn leven gebeterd.

Wat zou je ooit nog willen doen: Samen met Nina nog een paar prachtige plekken op aarde bezoeken. Soms blijft het bij dromen, maar als de middelen er zijn, wordt het tijd om die ook eens na te jagen.

Droomvrouw/man: Nina, al was het alleen maar omdat ze het al bijna 7 jaar met me uithoudt. Ik hoop dat daar nog héél veel jaren bij komen. Een te voor de hand liggend antwoord? Dan noem ik ook Meghan Markle, zij speelt Rachel in de serie Suits. Een mooie dame!

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Dat de koffers moeten worden gepakt omdat er een zonvakantie voor de deur staat.

Hoogtepunt uit het leven: Iedere keer dat Jeroen Dijkhuizen de sjaak is als hij met het dobbelen een rondje bier moet halen. Dat gaat overigens wél heel eerlijk. Los daarvan heb ik nog een aantal hoogtepunten in m’n hoofd waarvan ik hoop dat ze nog gaan plaatsvinden. Die hebben dan weer niets met Jeroen Dijkhuizen te maken, laat dat helder zijn.

Dieptepunt uit het leven: Dat ik de opleiding Journalistiek in Zwolle in 2009 niet mocht afmaken na het tweede lesjaar. Ik word nog steeds kwaad als ik daaraan terugdenk. Elk woord dat ik er nu aan besteed, is er eigenlijk ook één teveel. Ik ben blij dat ik nu doe wat ik van jongs af aan al wilde.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Albert Schut, teamgenoot bij Omlandia 4 en een gerespecteerd voetbalveteraan. Hij heeft ooit zelfs nog de clubkleuren van De Fivel verdedigd. Ik zou graag willen weten wat er in het hoofd van dit voetbalorakel schuilgaat.

Wat wil je verder nog kwijt: Ik kook graag, zet het vuilnis met alle liefde buiten, wil best stofzuigen en ben een hartstochtelijk onkruidwieder. Maar ik heb er een bloedhekel aan om de badkamer schoon te maken.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69