Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Jeroen Kunst: Headroom

Toen ik een week geleden na een vakantie op de Boulevard Périphérique in Parijs rondreed, dacht ik maar één ding: naar huis en wel zo snel mogelijk!

Bomvolle wegen, auto’s die als een steen in een rivier midden op de weg stilstonden met pech, motoren die met een krankzinnige snelheid overal tussendoor gierden. Vermoeide koppies in de achteruitkijkspiegel en een verzengende hitte. Eenmaal thuisgekomen vroeg ik me af wat er op dat moment niet in de haak was. En inderdaad, vrij weinig tot niets, zolang je maar onderweg blijft. Het was vooral de vermoeidheid, te weinig geduld in combinatie met allerlei prikkels die je in het normale leven nergens in een soortgelijke mate tegenkomt.

Soms zit je kop te snel vol, is je tank te snel leeg en verlang je naar meer ruimte in je hoofd om het geheel goed te kunnen overzien. Deze ruimte vind ik binnen het schrijven van muziek, want hoe anders was het deze zomer toen we met onze band Sea Fire aan ons derde en vierde studionummer werkten bij Square Wave Studio in Groningen. Een oase van rust, maar vooral ook hard werken in het gezelschap van twee uitstekende gastmuzikanten (Vera de Geus – piano en Denny Myles – bagpipes) aan twee nummers, waarvan we vandaag de eerste vrijgeven. Beide nummers zijn onderdeel van het project Headroom.

Sea Fire – Cliffhanger 

Een jaar geleden schreef ik op deze site, die uitstekend wordt gevuld met de meest uiteenlopende leuke verhalen, een stuk over mijn verleden als voetballer. Maar om het nu weer over voetbal te hebben na een zomer waarin onze nationale ploeg het EK miste en mijn favoriete club in de kelder van de Eredivisie ronddoolt, lijkt me dat niet echt een goede start van de week. Met onze band Sea Fire zijn we naast ons drukke leven ondertussen twee jaar onderweg. Geïnspireerd door in onze ogen de beste bands uit de Britse muziekgeschiedenis, (The Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin en Oasis in de hoogtijdagen van Britpop) proberen we het geluid uit lang vervlogen tijden weer onder de mensen te brengen, maar wel met eigen werk.

Sea Fire is een band die wordt bezet door mezelf (vocals), Sebastiaan Kunst (guitar), Ben Eeftingh (guitar/backing vocals), Michiel Hendrikse (drums) en Sjoerd Bralds (bass). In ons relatief korte bestaan namen we vier liedjes op, waarvan de vierde binnenkort uitkomt. Plannen voor de toekomst liggen er wel degelijk. In het najaar doen we onze eerste gig in de UK en eenmaal terug in de stad gaan we natuurlijk voor veel meer. Maar zoals het liedje dat hier te beluisteren is al begint met de woorden ‘Yesterday can’t tell you what tomorrow brings’, weet niemand wat de toekomst brengt, maar wij gaan er voor. Wie meer over ons wil weten kan daarvoor terecht op seafiremusic.nl of de Facebook pagina (Facebookpagina Sea Fire)

Seize the day!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69