Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Het gaat weer spoken in Middelstum…….

Ooit werden in Middelstum mooie spooktochten georganiseerd. Maar wellicht heeft de toenmalige organisatie wel gedacht dat ons zenuwgestel door al het aardbevingsgeweld al genoeg te lijden had. De stekker werd dus uit de spooktochten getrokken. Maar inmiddels is de trillingsrust in onze woonplaats hersteld en dreigen we een saai dorpje te worden waar niets spannends meer te beleven valt…

Ooit vertelde Albert Mulder tijdens de speelweek aan Linda Medema dat hij deze tochten toch wel miste. De laatste jaren echter staat deze tocht der tochten tijdens de speelweek altijd als slotactiviteit gepland. Dus waarom zou je hier niet meer mee gaan doen? Linda bleek net als Albert enthousiast en ook de Huizinger agrariër Arent Westing en kapster Henriët de Jonge zagen wel heil in nieuwe spookactiviteiten in Middelstum.

En laten we wel zijn, ons dorp leent zich hier ook perfect voor. ’s Avonds griezelt Ewsum en haar borgterrein ons toe. Zeker als de volle maan door de bomen van de oprijlaan schijnt. Wat zijn dat voor markante schaduwen? En dan heb je het oude en nieuwe Middelstumer bos nog. Hier spelen zich in de diepe duisternis vaak activiteiten af die het daglicht niet kunnen verdragen. Durft u deze plaatsen wel te betreden wanneer het daglicht plaats gemaakt heeft voor het donker?

Vrijdag 26 augustus kunt u uw spookbestendigheid testen tijdens een hernieuwde spooktocht. Geef u voor 19 augustus op bij Linda Medema (lindamedema@msn.com, minimum leeftijd 15 jaar) en meld u een week later om 21.15 uur in Vita Nova als u durft. Daar begint de tocht der Spooktochten. Om alvast in de stemming te komen, staan daar de eerste griezelhapjes voor u klaar…. En misschien ook nog snel even een stevige borrel om u moed in te drinken?

En verder, verder kan en mag ik geen tipje van de sluier oplichten. De nieuwe spooktochtorganisatie hoopt op een hoge opkomst zodat volgend jaar deze activiteit nog grootser en langduriger in de Middelstumer duisternis georganiseerd kan worden. Wellicht een nieuw begin dus van een prachtige edoch spookachtig griezelige traditie in en om Middelstum. Geef u daarom snel op en onderga lijdzaam de donkere rituelen die zich meester maken van Middelstum zodra de duisternis intreedt……

(2e foto afkomstig van Facebookpagina Wim Meijer)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69