Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De hoofdsponsor ‘spreekt’!

“Fantastisch, wat een prachtig weekend!” De ogen van Christopher van Dijk van Van Dijk Keukens & Interieurbouw beginnen te twinkelen als hij terugdenkt aan de vorige editie van het Bedumer Bedrijvenvoetbal. Zijn opa, Stoffer Kersaan, was jarenlang voorzitter van voetbalclub CVVB en praatte met gemak voor volle zalen. Voor Christopher is dit nog geen gesneden koek maar toch ging het hem als ‘woordvoerder’ namens de hoofdsponsor op diverse podia uitstekend af. “En dan mag je maar zo een presentatie houden tijdens de sponsoravond waarbij ook Hans Nijland van FC Groningen aanwezig was. Of mooie prijzen uitreiken aan de winnaars van het Bedrijvenvoetbal!”

Het is duidelijk, Christopher verheugt zich al weer op de volgende editie. Net zoals de rest van Bedum want het Bedrijvenvoetbal is een prachtig dorpsfeest waar ook niet voetballiefhebbers zich op verheugen. En het hoofdsponsorschap heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Christopher: “Het was voor ons een heel mooie gelegenheid om te laten zien dat wij veel meer doen dan alleen keukens monteren. We hebben concrete opdrachten overgehouden doordat we ons konden presenteren met een totaalpakket op het gebied van keuken- en interieurbouw. Met maatwerk en een unieke service als grote troefkaarten!”

Zes jaar werkt de oudste zoon van oprichter Harry van Dijk inmiddels al weer in het bedrijf. Van jongs af aan is Christopher geïnteresseerd in de techniek en het werken met zijn handen. Tijdens diverse stages kwam hij er langzamerhand achter dat zijn voorkeur lag bij het fijnere hout- en timmerwerk, waarna de houtmontagewerkzaamheden zijn hart veroverden. Dankzij zijn opleiding kon hij bij diverse bedrijven ervaring opdoen. En alvorens bij zijn vader in de zaak te treden, had hij al voor 2 bazen gewerkt.

Met ruim 10 jaar ervaring in de koffer was het moment daar om in het familiebedrijf aan het werk te gaan. Pa Van Dijk zag zijn zoon graag komen want hij kreeg het hoe langer hoe drukker. Christopher werd als 3e ‘personeelslid’ binnengehaald. Inmiddels is Van Dijk Keukens en Interieurbouw op zoek naar een 9e medewerker. Het tekent de mooie ontwikkeling dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De onderneming, dat zijn productieafdeling aan de Rouaanstraat in Groningen heeft, groeit aardig uit zijn jasje.

De komst van Christopher binnen het bedrijf bracht ook de nodige ervaring en een groot netwerk in de interieurbouw met zich mee. Van Dijk Keukens verzette de bakens naar Van Dijk Keukens en Interieurbouw. Christopher: “Waar wij uniek in zijn, is dat we in het voortraject bij de mensen thuis komen. Daardoor krijgen we al een goede indruk over de inrichting, de gehanteerde stijl en het budget. Met die wetenschap in het achterhoofd kunnen we onze klanten gericht meenemen naar de showrooms waarvan wij denken dat zij daar het beste kunnen slagen.”

“Wij begeleiden onze klanten dus van het begin tot het eind en bieden een soort van totaalconcept. Want ook het stukadoor-, installatie-, schilder-, en tegelwerk wordt geregeld. We werken nauw samen met andere bedrijven en wij zijn inmiddels heel goed op elkaar ingespeeld. Daardoor kunnen we een strakke weekplanning opstellen waardoor onze klanten heel snel van hun nieuwe keuken gebruik kunnen maken. Hetzelfde ‘trucje’ passen we ook toe bij grotere projecten. Zo zijn we nu bijvoorbeeld actief met de plaatsing van 300 keukens voor woningbouwprojecten in het aardbevingsgebied.”

“En begin dit jaar hebben we binnen 14 werkdagen 60 keukens geplaatst plus alle andere bijkomende werkzaamheden. Een enorme klus met een bijzonder strakke planning. Die aannemer wilde deze uitdaging alleen aangaan wanneer hij van onze diensten gebruik kon maken. Dat is natuurlijk een heel mooi compliment! Wel was ik hierdoor alleen nog maar aan het regelen en plannen terwijl ik anders ook 3 dagen per week meehelp met het monteerwerk. De rest van de week ben ik druk met de werkvoorbereiding, projectbegeleiding, bouwvergaderingen en het opleveren van de werkzaamheden!”

Een druk en hectisch leven dus. Werkwerken van 80 uur zijn eerder regel dan uitzondering. Het gaat er wat dat betreft soms om weg in huize Van Dijk. Christopher zijn vrouw Tamara werkt namelijk ook in het bedrijf en houdt zich onder andere bezig met marketing, socialmedia, orderbegeleiding, planning, materialen en offertes. Tussendoor moet er uiteraard ook de nodige aandacht zijn voor beide zoons van 7 en 4. Bij Xander en Tygo brandt het voetbalvuur sterker als bij Christopher zelf die zich vroeger met wedstrijdzwemmen bezig hield. Waarschijnlijk zijn de voetbalgenen van opa Stoffer een generatie overgesprongen…

Van Dijk Keukens en Interieurbouw is dus een echt familiebedrijf. Senior houdt zich bezig met de montage en verkoop van de keukens, Christopher idem maar hij heeft ook de interieurbouw in zijn pakket. Dat doet hij samen met de jongste Van Dijk telg Ruben. Tussen Christopher en Ruben bevindt zich nog een derde Van Dijk zoon, Erik genaamd, maar hij werkt op de afdeling IC van het UMCG. Toch is Erik op zaterdag ook vaak in de productieafdeling te vinden en misschien maakt hij in de toekomst nog wel een bijzondere carrièreswitch.

Het was aangenaam vertoeven in het bedrijfspand in Groningen. Van Dijk is veel meer dan alleen maar keukens. Iets waar ik achterkom wanneer ik enige voorbeeldfoto’s van interieur in allerlei soorten en maten mag inzien. Niets lijkt onmogelijk te zijn op het gebied van (audio)meubels, (inbouw)kasten, tafels enz., enz.. Het is mij duidelijk. Bedum en het Bedumer Bedrijvenvoetbal zijn nog lang niet af van de familie Van Dijk!

(Foto’s afkomstig van Facebookpagina Van Dijk Keukens & Interieurbouw)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69