Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Olaf Kessels, Vier het leven!

Toen ik gevraagd werd een gastcolumn te schrijven, dacht ik wow, dit is gaaf! Maar kan ik dat eigenlijk wel? Over het algemeen praat ik beter dan ik schrijf. In mijn hoofd spoken allemaal onderwerpen die ik zou kunnen beschrijven.

Mijn naam is Olaf Kessels. Ik ben 45 jaar en woon sinds 1993 in Bedum. In het dagelijks leven ben ik Service Delivery Manager bij Visser Communicatie in Groningen. Visser Communicatie levert o.a. VOIP diensten, dat is bellen via internet en internetverbindingen aan de zakelijke markt. Op dit moment richt ik mij op bestaande klanten door heel Nederland. Sinds 1993 ben ik getrouwd met Jet. Wij hebben een zoon, Yordin van 17 jaar, en een dochter, Kaylee van 14 jaar.

Velen horen aan mijn toonval dat ik een zachte G heb. Dat komt omdat ik geboren ben in Maastricht en daar ben ik trots op. In 1981 verhuisde ik met mijn ouders, broertje en zus naar Winsum. Een cultuurschok was het gevolg met name voor mijn ouders die moeite hadden om te wennen. Van Zuid Limburg naar Noord Groningen, het is een wereld van verschil.

Na de basisschool en de middelbare school ben ik direct aan het werk gegaan. Vervolgens werd ik opgeroepen. Ik moest mij melden voor de militaire dienstplicht. Dit zie ik echter achteraf als een verspilde periode in mijn leven. Ik zal het geen zwarte bladzijde noemen maar ik vond er geen bal aan. Het enige positieve is dat ik mijn rijbewijs heb gekregen tijdens de opleiding in Venlo.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan het kijken van voetbalwedstrijden en ik probeer 2 keer per week hard te lopen. Het hardlopen doe ik op maandagavond bij Loopgroep Havabe (hardlopers van Bedum). Op zondagochtend loop ik altijd met mijn loopmaatje Bert Smit. Naast mijn hobby’s gaat er ook veel tijd op aan vrijwilligerswerk. Ik zit sinds een aantal jaren in de commerciële commissie van SV Bedum. Deze functie stopt begin juni as. Omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn bij de opleiding van onze kinderen, ben ik lid van de Deelraad op het Wessel Gansfort, locatie HeerdenPad Groningen. 6 keer per jaar vergaderen wij met een ouder-, leerling- en personeelafvaardiging.

Naast de 2 eerder genoemde nevenfuncties ben ik ook secretaris van de Stichting Bedumer Winterloop. Het is zo fijn om betrokken te zijn bij deze organisatie omdat geld voor onderzoek naar kanker keihard nodig is. Helaas hebben zoveel mensen te maken met deze verschrikkelijke ziekte. Het komt voor ons allemaal op de een of andere manier dichtbij. Het verhaal van het ontstaan van de Bedumer Winterloop zal voor velen bekend zijn. Eerst overleed mijn beste vriend, Jan van Dijken en niet veel later Greetje Hoekstra, de vrouw van Klaes. Alle 2 konden ze de strijd tegen kanker niet winnen. Klaes organiseerde de eerst Bedumer Winterloop. Een sponsorloop voor het goede doel. Toen ik Klaes vroeg of er een 2e editie kwam, zei hij: “Dat denk ik niet, het ontbreekt mij aan tijd.” Ik zei toen tegen Klaes: “Ik sta je bij in de werkzaamheden, we gaan het organiseren!” Trots ben ik op de Bedumer Winterloop wat inmiddels is gegroeid tot een enorm evenement in Bedum. Het vindt plaats iedere eerste zaterdag van februari en in 2017 valt het samen met Wereld Kankerdag.

Ik realiseer mij dat ik een groot netwerk om me heen heb hangen. Jan van Dijken zei ooit tegen mij: “Het is niet wie je bent maar wie je kent!” En dat klopt precies. Naast de bovenstaande uitspraak is mijn motto: ‘Vier het Leven!’ Dat meen ik ook oprecht. Je kunt je enorm druk maken om dingen die je niet hebt of die niet lukken maar het is beter om te kijken wat je wel hebt en geniet daar van. Omdat je op sommige dingen geen invloed hebt, zeg ik ook vaak: ‘neem het zoals het komt’. Wat ik de afgelopen jaren geleerd heb, is om te genieten van kleine dingen of bijzondere momenten.

Naast het genieten zullen er ook altijd mindere periodes voorbij komen. Met positiviteit en de juiste instelling kun je er vaak voor zorgen dat het leven mooi is. Een mooi uitje waar ik enorm veel zin in heb is een gepland weekendje Barcelona samen met mijn zoon Yordin. Ik heb ooit tegen hem gezegd: “Als jij je Havo diploma haalt gaan wij naar een Europese stad naar keuze!” In de maand juni staat dit gepland.

Ik wens u allen een mooie zomer toe en eindig met de zelfde woorden als waar ik mee ben begonnen, ‘Vier het Leven!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69