Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Sunsation 2016, Back to the 90’s en 00’s

Het is een mooie traditie geworden om het Sunsation festival te openen met ‘Back to the 90’s en 00’s’. Terug naar de tijd van roemruchte uitgaanscentra in Middelstum als The Rising Sun en Moonlight. En uiteraard naar de bijbehorende muziek waarbij de toenmalige jeugd volledig uit zijn dak ging. Het is de organisatie van Sunsation gelukt om enige iconen uit die tijd te strikken. Op vrijdag 8 april kunnen we van de volgende optredens genieten:

Jody Bernal

Jody Bernal is misschien wel letterlijk en figuurlijk een kind van de zero’s. Op 18-jarige leeftijd deed hij in 2000 met ‘Que si, que no’ mee aan het televisieprogramma ‘Your Big Break’, een talentenjacht van RTL 4. Hoewel hij net niet won zorgde hij wel voor een unicum in de hitlijsten want deze single voerde 15 weken lang de Nederlandse hitparades aan. Iets wat na die tijd nooit meer vertoond is.

Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat Bernal dit succes zelf ook niet herhaald heeft. Toch scoorde hij nog de nodige hits waarvan ‘Oh Bambolero’, ‘Dreams’ en ‘Me & you’ de bekendste zijn. Dat Bernal een veelzijdig talent is liet hij zien tijdens programma’s als ‘Sterren dansen op het ijs’ en ‘Sterren springen op zaterdag’ waarin hij liet zien ook uitstekend te kunnen schaatsen en schoonspringen.

Dergelijke acts hoeven we tijdens Sunsation niet te verwachten maar ongetwijfeld zwijmelt menig dertiger nog even terug naar mooie jeugdherinneringen tijdens ‘Que si, que no’!

Twenty 4 Seven

En als Jody Bernal een product is van de zero’s dan is Twenty 4 Seven dat zeker van de nineties. Vooral toen Stay-C en Nance zich er mee gingen bemoeien. Wie herinnert zich niet het swingende ‘Slave to the music’? Een klassieker die je moeiteloos naar de dansvloer trok. Maar ook ‘Is it love’, ‘Take me away’, ‘Leave them alone’ en ‘Oh baby!’ deden het goed in de hitparade.

Nance ging vervolgens haar eigen weg waardoor het nu de beurt is aan zangeres Li-Ann om naast Stay-C te excelleren. Regelmatig wordt nog door heel Europa opgetreden. Maar op 8 april doen ze Middelstum aan. De hoogste tijd dus om de beentjes weer los te gooien tijdens hun optreden op Sunsation.

DJ Peter Zuidhof

Tussen de optredens van Jody Bernal en Twenty 4 Seven door krijgt u van DJ Peter Zuidhof geen schijn van kans om gas terug te nemen op de dansvloer. Met schijnbaar achteloos gemak laat Peter (groot geworden in de nineties, volwassen in de zero’s) zijn publiek mee genieten met allerlei dansnummers. Hij zal nog wel even een traantje wegpinken vanwege het feit dat zangeres Nance geen onderdeel meer uitmaakt van Twenty 4 Seven maar de Moonlightherinneringen aan haar zullen hem ongetwijfeld tot grote hoogte voortstuwen op deze avond. Een mooie thuiswedstrijd voor hem!

De kaarten kosten deze avond €10,- aan de kassa. Kaarthouders van het Dance Event mogen deze avond gratis naar binnen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69