Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Dreamteam VV Middelstum

De sluiting van onze voetbalkantine bracht veel nostalgische gevoelens boven. Mede dankzij enige foto’s van Gretha Medema, die zij via Facebook verspreidde. Leuk om al die jonge koppies van vroeger weer te zien. Eén foto sprong er voor mij bovenuit qua verrassing en dat was niet alleen omdat ik er pontificaal met grote bril op stond. Nee, dat kwam omdat het een foto was over het vroegere Dreamteam van de VV Middelstum. Een team dat namelijk het nodige stof deed opwaaien. 

Wie die naam bedacht heeft, Joost mag het weten. Was het n.a.v. het Dreamteam dat wijlen Johan Cruyff (dit schrijft nog steeds onwerkelijk weg) bij FC Barcelona gesmeed had? Of had het een basketbalachtergrond met een connectie naar het Amerikaanse basketbalteam? Wie het weet mag het zeggen. De rest van de vereniging vond het allemaal maar zo zo toen wij als derde elftal pontificaal met onze Dreamteamshirts binnen kwamen zetten. Alsof we ons van de rest van de vereniging afgescheiden hadden…. Shirts van 50 gulden per stuk btw, zelf opgehoest uiteraard. Peter de Hek had zich met het ontwerp bezighouden.

Uiteraard moesten we ook met deze shirts op stap. En zo kon het maar zo gebeuren dat we aan het bowlen waren, ergens in Groningen. De groepsdynamiek was overigens uitstekend ondanks een groot leeftijdverschil. Oudere cracks als Willem Koopman, Henk Medema, Simon Bolhuis, Reint Jan Bloema en Gerard Bos integreerden perfect met youngsters als Peter de Hek, Arian Snijder, Martin Bulthuis en mijn persoontje. Koos Linstra, Jan Bos en Klaas van der Wal fungeerden een beetje als het cement en/of lijm van dit team. Ik vermoed overigens dat deze foto uit 1993 stamt. Kampioen zijn we nooit geworden. Zelfs een promotiewedstrijd die in Noordwolde gespeeld werd, ging verloren. Dat was ook het einde van het Dreamteam VV Middelstum. Een stormachtig seizoen zonder prijzen. Maar de herinneringen blijven….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69