Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Itamar Kool, ‘Kool en de anderen’

Tijdens een uitgebreid interview leerde ik Itamar Kool beter kennen. Door de prachtige films ‘Stillevens’ en ‘Onbewogen land’ was ik al onder de indruk geraakt van zijn werk. Ik vond het leuk om te horen dat Itamar, geboren in Haifa in Israel en heel lang in de stad Groningen gewoond, verknocht geraakt is aan ons Groninger Hoogeland. ‘Ik krijg wel eens een brok in de keel wanneer ik naar buiten kijk. Hier wonen voelt als een gunst die mij gegeven is!’ Itamar woont in Westerwijtwerd, de plaats waar ik geboren ben.

Op zijn website www.koolendeanderen.nl staan op de homepage enige voorbeelden van films die Itamar de laatste jaren gemaakt heeft. Hier legt hij ook uit waar hij voor staat: “Ik ben Itamar Kool. Ik ben filmmaker. Ik maak onder meer: bedrijfsfilms, TV spots, internet commercials, promotie- en voorlichtingsfilms, maar bijvoorbeeld ook documentaires. Bij elke opdracht zoek ik naar een toonzetting en aanpak die past bij de doelgroep, het onderwerp en de boodschap. Dat kan leiden tot verschillende soorten films; een aantal ervan treft u hier aan”.

Als filmmaker heeft Itamar een mooie carrière opgebouwd. En dat terwijl hij afgestudeerd meester in de rechten is en na zijn afstuderen enige jaren als barman in verschillende cafés werkte. ‘Al meer dan 30 jaar maak ik nu videofilms. Van korte flitsende tv- en internet spots tot verstilde documentaires. In die periode heb ik natuurlijk veel geleerd over het maken van films. Van de films die op mijn site staan is een deel bijna volledig door mij gemaakt; het ontwerp, het filmen, de montage. Bij andere producties maakte ik gebruik van specialisten. Zo kan ik flexibel inspelen op allerlei situaties bij uiteenlopende producties”.

Onlangs was Itamar nog in de studio van RTV Noord Nieuws toen zijn documentaire ‘Mijn dorp en de wereld’ uitkwam. Een film over hoe het mooie dorp Woltersum zaken als aardbevingen overleeft. Wilt u een keer vrijblijvend praten over de mogelijkheden, bel of mail dan voor een afspraak: Telefoonnummer 06-53891719, mailadres info@koolendeanderen.nl.

Check voor enige mooie voorbeeldfilms zijn website: www.koolendeanderen.nl.

Voor het uitgebreide interview, klik hier: Interview Itamar Kool

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69